Bulvár

Vádemelés az embercsempész bűnszövetség tagjaival szemen

Vádemelés az embercsempész bűnszövetség tagjaival szemen

2017. augusztus 8., kedd
Vádemelés az embercsempész bűnszövetség tagjaival szemen
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szír, marokkói és két tunéziai állampolgárral szemben, akik 2016. július 25-ét megelőzően előzetes megállapodás alapján vagyoni haszonszerzésre törekedve vittek illegálisan Magyarországra juttatott migránsokat Ausztriába.

A vádlottak ismeretlenül maradt társaikkal megállapodtak abban, hogy a szerb-magyar zöldhatáron illegálisan Magyarországra juttatott migránsokat Ausztriába szállítják vagy Budapest, vagy a szerb-magyar határ közeléből. A bűnszövetségben a marokkói állampolgárságú férfi feladata volt a szír és tunéziai társa útmutatásai alapján az, hogy az általa a személygépkocsiba felvett személyeket Ausztriába szállítsa. A másik tunéziai férfi volt az, aki előtte felvezetőként a saját tulajdonú autóval közlekedett az autópályán, s értesítenie kellett a társát arról, ha a csempészés útvonalán rendőröket észlel. A sikeres csempészés érdekében Budapesten lakást béreltek, illetőleg személygépkocsit vásároltak, valamint különböző, az elkövetéshez szükséges eszközöket, így telefont és más tárgyakat is beszereztek. Az ismeretlen bűntársakkal a szír és az egyik tunéziai férfi tartotta a kapcsolatot, míg a marokkói és a másik tunéziai férfi feladata a migránsok biztonságos szállítása volt. A bűnszövetség keretében a vádlottak az első cselekményt 2016. július 25-ről 26-ra virradóra követték el, amikor is négy migránst szállítottak Budapestről Ausztriába az autópályán. Ezt követően még öt alkalommal kíséreltek meg illegális határátlépőket Magyarországról Ausztriába csempészni, melyből három alkalommal további 22 személyt juttattak illegálisan az Európai Unió területére. Két alkalommal a cselekmény meghiúsult, figyelemmel arra, hogy ismeretlen társaik nem jártak sikerrel. Az ügyészség a vádlottakat üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Két vádlott szökésben van, míg ketten előzetes letartóztatásban várják a Szegedi Járásbíróság bűnösségük kérdésében való döntését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.