Sport

Úszás: karrierje első Universiadéjára készül Olasz Anna

Úszás: karrierje első Universiadéjára készül Olasz Anna

2017. augusztus 16., szerda
Úszás: karrierje első Universiadéjára készül Olasz Anna
olasz_anna_fb

Betegségéből felépülve készül a tajvani Universiadéra Olasz Anna, amely pályafutása során az első lesz számára: várhatóan a meleget is le kell győznie a Haász SZUE úszójának ahhoz, hogy éremmel térhessen haza.

A hazai rendezésű világbajnokságon 10 kilométeren a nyolcadik, míg 25 kilométeren az ötödik helyen végzett Olasz Anna, akire ezt követően világkupa állomások vártak: a legutóbbi, ötödik, kanadai helyszínen megfázással küzdve is a hatodik helyen csapott célba. "Még egy kicsit köhögök, és folyik az orrom, de hál'istennek ma kell utoljára antibiotikumot szednem. Féltem, hogy lehet, hogy rosszabb lesz az állapotom a kanadai világkupán, de úgy voltam vele, hogy három hét telik el az Universiade között. Sokkal nehezebb volt így úszni, sokat köhögtem, de próbáltam félretenni ezt, és csak a versenyre figyelni" – válaszolta állapotára vonatkozó kérdésünkre Olasz Anna. Úgy folytatta, erre a hatodik helyre az egyik legbüszkébb, hiszen úgy sikerült jó eredményt elérnie, hogy közben betegséggel bajlódott. „Az volt az alapcél, hogy a legjobb nyolc közé kerüljek, amikor kiutaztam a versenyre, akkor reménykedtem benne, hogy valahogy ezt összehozom. Nagyon kiúsztam magam, lemerültem a verseny során, ami nagyon gyors volt. Még ha az idő nem is ezt mutatja, de azt tudni kell, hogy két óra húsz percig tart, és mivel egyik pontból a másikba úszunk, sokkal többet teljesítünk, mint 10 kilométer. Büszke vagyok arra, hogy így is jól tudtam teljesíteni, ezt egy szép munka volt a részemről" – összegezte a kanadai világkupát a 2015-ben világbajnoki ezüstérmet nyert úszó. Olasz Annára azonban hamarosan egy újabb nemzetközi verseny vár: augusztus 27-én a tajvani Universiadén indul. "Nem tudom, mire számítsak, sosem voltam még Universiadén, nem tudom, milyen mezőny lesz. A vb eléggé feldobott, az utolsó két világkupám is jól sikerült, szeretném ezt a tendenciát megtartani és jól versenyezni. Ha ez meglesz, szerintem egy érem is összejöhet, remélhetőleg addig más nem fogja hátráltatni a felkészülésemet. Hasonlóan jó versenyzést akarok bemutatni, mint a legutóbbi viadalokon" – latolgatott a Haász SZUE nyílt vízi úszója, aki Tajpejben a 10 kilométeres távon áll rajthoz. A várható körülményekről elmondta, iszonyúan meleg van, így a víz is nagyon meleg lesz, ami komoly nehézséget jelent. „Úgy tudom, egy, a Maty-érhez hasonló, evezős pályán lesz a versenyünk. Ehhez hozzá vagyok szokva, még ha nem is kedvez nekem, de sok ilyen versenyünk van. A meleg lesz a legnagyobb ellenfelünk. Felszabadultan versenyezhetek, a vb volt idén a fő verseny, az Universiade a hab a tortán, hogy még versenyezhetünk" – zárta Olasz Anna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.