Közélet

Újabb melegrekord dőlt meg vasárnap

Újabb melegrekord dőlt meg vasárnap

2017. augusztus 27., vasárnap
Újabb melegrekord dőlt meg vasárnap

A napi maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt vasárnap délután; több helyen 38 Celsius-foknál is melegebb volt az utolsó augusztusi hétvégén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: mostanáig az augusztus 27-ei maximumhőmérséklet 38 fok volt, amelyet 1992-ben Jászberényben rögzítettek. Ez a 25 éves melegrekord vasárnap Békéssámsonon és Kübekházán is megdőlt; mindkét állomáson 38,1 fok volt a napi maximum. A legmagasabb hőmérsékletet a Csongrád megyei Hódmezővásárhelyhez tartozó Szikáncs állomáson rögzítették. Az új napi melegrekord 38,4 fok lett - olvasható a meteorológiai szolgálat tájékoztatásában. Vasárnapra virradóra a hajnali fővárosi és egyben országos melegrekord is megdőlt. A fővárosi a János-hegyen csupán 23,9 fokig hűlt le a levegő. Korábban azt közölték: vasárnap este az észak felől érkező front véget vet a hőségnek. Utána viszont a nyár utolsó napjaira ismét visszatér a napsütéses, meleg idő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.