Bulvár

Több mint kétszáz fesztiválozót láttak el a Honvédkórházban a Sziget idején

Több mint kétszáz fesztiválozót láttak el a Honvédkórházban a Sziget idején

2017. augusztus 16., szerda
Több mint kétszáz fesztiválozót láttak el a Honvédkórházban a Sziget idején

Az idei Sziget fesztivál idején több mint 200, a világ számos országából érkező fesztiválozót szállítottak be és láttak el a budapesti Honvédkórházban - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ közleményében kiemelte: a Hajógyári-sziget a Honvédkórház sürgősségi ellátotti területéhez tartozik. Így az évtizedek óta megrendezett Sziget fesztivál (helyszínen nem ellátható) sérültjei és betegei a kórház sürgősségi betegellátó, valamint baleseti sebészeti osztályának jelentenek leginkább többletfeladatot. Évről évre nagy számban látnak el a Szigetről érkező sérülteket - írták, hozzátéve: 2015-ben 192, tavaly 230, idén 208 embert láttak el. A betegek több mint 90 százalékát az ellátás és néhány órás megfigyelés után elengedték. Idén a legsúlyosabb eset egy epilepsziás rohamot kapott férfi volt. A legtöbb sérülés zúzódás vagy végtagtörés volt, de előfordultak allergiás, tüdőgyulladásos betegek, illetve többeknek amiatt volt szükségük orvosi segítségre, mert otthon felejtették rendszeresen szedett gyógyszereiket. A legfiatalabb ellátott fesztiválozó 17, a legidősebb 63 éves volt. A Honvédkórházba szállítottak ötöde volt csupán magyar, több holland, német, francia, brit állampolgár volt, de chilei és új-zélandi is volt a sérültek között. A kórház közleményében kitért arra is: változatlanul problémát jelent, hogy sok fiatal úgy utazik külföldre, hogy nincs érvényes biztosítása. "Az intézmény reméli, hogy a későbbiek során a Sziget fesztivál szervezői más tömegrendezvények szervezőihez hasonlóan háttérintézményi megállapodást kötnek a Honvédkórházzal, amely elsősorban a többletfeladatokból járó járulékos költségeket fedezné, illetve lehetőséget nyújtana a biztosítással nem rendelkező betegek ellátásának finanszírozására" - jegyezték meg, de hozzátették: az "MH Egészségügyi Központ a következő évben is felkészül a fesztiválozók ellátására". Az idei, 25. - kedd este zárult - Sziget fesztiválnak mintegy 450 ezer látogatója volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.