Hírzóna

Táskába rejtett kábítószer akadt fenn Röszkén + VIDEÓ

Táskába rejtett kábítószer akadt fenn Röszkén + VIDEÓ

2017. augusztus 21., hétfő
Táskába rejtett kábítószer akadt fenn Röszkén + VIDEÓ
migransok_roszkei_hataratkelo_0915_03_gs

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 1 kilogramm heroingyanús anyagot, valamint 3 kilogramm adalékanyagot találtak egy autóbuszban, Röszkén.

A NAV és a rendőrség munkatársai egy Szerbiából Ausztriába tartó, szerb rendszámú autóbuszt és annak utasait ellenőrizték Röszkén. A járművön utazók mind úgy nyilatkoztak, hogy bejelentenivaló árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, majd szúrópróbaszerűen kiválasztottak néhány csomagot, hogy azokat tüzetesen átvizsgálják. Az egyik, szerb állampolgárságú utas táskájában 5 darab fóliába tekert gömb és sokszög alakú csomagra lettek figyelmesek. Az előzetes szakértői vélemény szerint a különös csomagok, megközelítőleg 1 kg heroingyanús anyagot, valamint körülbelül 3 kilogramm, a kábítószer tömegének növelésére alkalmas adalékanyagot tartalmaztak. A 6 millió forintot meghaladó feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint adalékanyagot és a szerb utast a pénzügyőrök feljelentéssel átadták a rendőrségnek, akik a férfit őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.