Közélet

Szijjártó: emelik a konzulok számát

Szijjártó: emelik a konzulok számát

2017. augusztus 24., csütörtök
Szijjártó: emelik a konzulok számát

Nyolcvannal növelik a magyar konzulok létszámát, jelentős részüket Nyugat-Európába telepítik - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, újságíróknak.

Szijjártó Péter

elmondta: megérkezett Olaszországba az ott halálos balesetben elhunyt fiatalember apja. A magyar kormánynak sikerült elérnie, hogy elég legyen egy helyen megjelennie a hivatalos szervek előtt, a tolmácsolást és az egyéb segítséget biztosítják számára - közölte. Hozzátette: információik szerint az édesapa hozzájárult ahhoz, hogy az olasz szervek elvégezzék a boncolást, ami meggyorsítja az ilyenkor szükséges folyamatokat. A rendőrség, illetve a hivatalos szervek bevonásával folyik a vizsgálat a zuhanás okának megállapításáért - tette hozzá. Georgiában egy négyfős magyar kiránduló csapat egyik tagját fejen talált egy kő, amely gleccserolvadás miatt hullott le. Az életét már nem lehetett megmenteni - mondta Szijjártó Péter. A csapat tagjai nem hegymászók, hanem túrázók voltak, mind a négyen regisztráltak konzuli védelemre - közölte, hozzátéve, hogy a szükséges konzuli segítséget megadják, ígéretet kaptak arra, hogy a helyi eljárás nem akadályozza a holttest hazaszállítását. Szijjártó Péter kérdésre válaszolva elmondta: Európa biztonsági helyzete soha nem volt olyan rossz a modern történelmi korszakban, mint most, és a terrorfenyegetettség soha nem volt ilyen súlyos. A külföldre utazóktól fokozott elővigyázatosságot, előzetes tájékozódást és konzuli regisztrációt kért a külügyminiszter, illetve azt, hogy biztosítás nélkül ne induljanak útnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.