Szegedi Szabadtéri: A jövő év nagy durranása az Apáca Show lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabadteri_sajttaj002kf

Megkezdődött a jegyértékesítés a Szegedi Szabadtéri 2018-as évadára. A Mamma Mia! helyett az Apáca Show lesz a jövő évi program szuperprodukciója, de az idei évad nagy sikere a Notre Dame-i toronyőr is visszatér.

Habár még hat Dóm téri előadás van hátra a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadából, a fesztivál máris meghirdette a jövő évi műsorát. A szervezők lényegében már egy darab jegyet sem tudnak eladni, csupán szóló belépők maradtak egy-egy előadásra. Ezért úgy döntöttek, nem titkolják tovább az új produkciókat, és az ideje korán előkészített műsorok jegyértékesítéseit megkezdik. “Az érdeklődőkkel nehéz szívvel közöltük az elmúlt napokban, hogy nincs számukra szabad belépőnk egy programra sem – mondta Herczeg Tamás a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. Harangozó Gyula a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója kiemelte, fontosnak tartják továbbra is megőrizni a fesztivál változatosságát, ezért ismét sokszínű palettával várják a közönséget. „Sikerült visszacsempésznünk a szegedi deszkákra az opera műfaját, tavaly Wagner produkcióval, idén pedig Puccini Tosca-jával nyűgöztük le a látogatókat, ezért jövőre is operával indul az évad” – tette hozzá a művészeti igazgató.

Az első produkció egy népszerű közönség kedvenc lesz, Verdi Rigoletto-ja huszonegy év után tér vissza ismét a közönség elé. Az operát utoljára 1987-be lehetett látni a Dóm téri deszkákon. Ezt követőn musical produkcióval folytatódnak az előadások. Alföldi Róbert rendezésében, és Stohl András címszereplésével idén mutatja be a Zikkurat Ügynökség minden idők egyik legkedveltebb musicaljét. A Hegedűs a háztetőn című darabot még soha nem láthatták a szabadtéri színpadán. Ezt követően visszatér az idei évad sikere a Notre Dame-i toronyőr. Herczeg Tamás elmondta a bemutató még előttük van, két hét múlva debütál a szuperprodukció, de a Budapesti Operettszínházzal közösen létrehozott projektnek már most is példátlan a sikere, már hónapokkal ezelőtt alig lehetett jegyet kapni rá. A Shakespeare sorozatot sem szakítják meg a szervezők, de egy picit tovább lépnek. Két fergeteges vígjáték után az eddigiekben mellőzött próza műfaját szeretnék belopni a szegediek szívébe. A világ egyik legizgalmasabb szerelmi története a Rómeó és Júlia dobogtathatja majd meg a szíveket. A jövő év nagy durranása az Apáca Show lesz, ami a Mamma Mia!-hoz hasonlóan szintén egy népszerű filmből készült. A közönség a 90-es évek ikonikus vígjátékából készült musicalsikert Magyarországon még sohasem láthatta. Itt mutatják be elsőként a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken darabját, aki többek közt a Szépség és a Szörnyeteget, az Aladint, A kis hableányt és A Notre Dame-i toronyőrt is jegyzi. A szervezők a vérpezsdítő soul és disco-dallamokkal fűszerezett produkciót méltó folytatásának tartják a popslágerekkel hódító Mamma Mia!-nak.

Az előadások évről-évre modernebbek, ezáltal a szükséges felszerelésekre is nagyobb összeget kell fordítani. „A növekvő bevételek mellett növekvő kiadások is vannak, azt kell, hogy mondjam a bevételek fedezik a működésünket. A kőszínházakkal ellentétben mi a bizalmat áruljuk első sorban, óriási a felelősség rajtunk, hogy a jegyeket jövőre is megvegyék” – fogalmazott Harangozó Gyula. Ajándék koncert a hagyományokhoz híven jövőre is lesz, aminek részleteiről később adnak bővebb tájékoztatást. A 2018-as évad meghirdetésével egy időben az új produkciókra szóló jegyek értékesítése is megkezdődött. Belépőt már 3395 forintért válthatnak a jövő nyári programokra.

Előző sztori

Kutya-Macska Napot tart a Fortuna Terasz

Következő sztori

Baleset történt az M5-ös autópályán