Strandfoci: a bronzért játszhat szombaton az FC Junior Sport

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

strandfoci_fc_junior_sport_deak_donat

Végig futott az eredmény után az FC Junior Sport a Gyöngyös elleni elődöntőben,
így szombaton a harmadik helyért léphetnek homokra a szegediek.

Már az első másodpercekben hátrányba került a Szeged, Stefan Maier hamar előnyhöz juttatta övéit, mi több, két perccel később némi szerencsével ugyan, de már 2-0-ra vezetett a Heves megyei együttes. Megfogta a gyorsan bekapott két gól az FC Junior Sportot, amely nem tudott igazán komoly lövőhelyzetet kidolgozni, ellenben a Gyöngyös felszabadultan, könnyedebben játszott. A második harmadban egy kipattanónál volt leleményes Csoszánszki Dávid, aki elhúzta Lipők Benjamin mellett a labdát, ezzel 0-3 – ráadásul nem sokkal később egy tiszta szabadrúgást is elhibázott a Szeged, amit Csoszánszki megdöbbentett, így már 4-0-ra vezetett a Gyöngyös. A harmad hajrájában aztán a szögletre érkező Rutai Balázs megszerezte a szegediek szépítő gólját, de hamar jött a válasz, miután Csoszánszki megszerezte mesterhármasig jutott, miután egy szép gólt ollózva visszaállította a négygólos különbséget. Deák Donát kapáslövésévél még egy halvány remény mutatkozott arra, hogy elkerüli a vereséget a Szeged, azonban az utolsó harmadban egy perc alatt kétszer is betaláló Gyöngös hamar éreztette, hogy itt ma nem ad esélyt – a támadásban jóval könnyedebben és pontosabban futballozó hevesi csapat végül 9-4-re nyert, így ő játszhat a bajnoki címért, míg a Szeged számára maradt a bronzérem lehetősége.

A harmadik helyért szombaton 14.30-tól a Jászfényszaru ellen játszik az FC Junior Sport az idény utolsó mérkőzésén.

Nemzeti Strandlabdarúgó Liga, elődöntő

FC Junior Sport – Energia SC Gyöngyös 4 – 9 (0-2, 2-3, 2-4)
Siófok, MLSZ Beach Aréna. Vezette: Legeza László, Jakab Árpád (Hanyecz Bence).
FC Junior Sport: Lipők – Deák 1, Szentes Bíró, Rutai 3, Bullás. Csere: Nagy G. (kapus), Masato, TOmoyuki, Takács R., Gac. Vezetőedző: Paulo Marcelo Rocha.
Gyöngyös: Tóth – Meier 2, Ábel 2, Bruno Mendes, Berkes. Csere: Iváncsik (kapus), Gulyás 1, Csoszánszki 3, Patócs 1, Bartha. Vezetőedző: Izsvák Zsolt.

Online közvetítésünk

VÉGE

III. harmad 4-9 (0-2, 2-3, 2-4)

36′ Még egy ollózás Rutaitól, de eltalája a védőt vele. A Gyöngyös már nem sokat gondolkozik, inkább kivágják oldalra a labdát. Ez a vége, ugyan korán hátrányba került a Szeged, de a folytatásban nem tudott támadásban olyan felszabadultan játszani, mint a Gyöngyös, így Paulo Marcelo Rocha tanítványai szombaton a bronzéremért játszhatnak a Jászfényszaru ellen.

35′ Tóth vetődik ki egy előrelőtt labdára, nem sikerül ellőnni mellette. Ezt már igen, Rutai volt szemfüles, 4-9.

35′ Egy nagy bomba Szentes Bírótól, Tóth a keresztléc segítségével hárítja. Rutai a homokon, de nincs fault.

34′ Bruno Mendes is kiszorított szögből próbálkozik, de Lipők rajta volt a röviden.

33′ Majdnem ott az újabb szegedi gól! Szépen ment el Bullás, aki a kapust is kicselezte, de kisodródott vele, és nem tudta már a védő mellett ellőni. A korner után egy ollózás, de ez a kapu fölé megy.

32′ Izgalmakat már nem tartogatnak az utolsó percek, sajnos a rossz kezdés rányomta a bélyegét a Junior játékára.Újabb gyöngyösi szabadrúgás: ezt most Lipők hatástalanítja. Rutai szépít, aki kapásból lövi ki a bal alsót, 3-9.

31′ Egy fault utáni szabadrúgást végezhet el a Gyöngyös: Meier pedig végleg eldönti, lövése elzúg Lipők mellett, ezzel 9-2 a Gyöngyösnek.

30′ Rutai távoli szabadrúgása száll a kapu fölé. A Gyöngyös igyekszik eldugni a labdát, nem sietik el a játékot.

29′ Lipők kidobása után egy picit hosszú a fejes Rutainak, így nem tud lőni közelről. Egy távoli szegedi lövés csorog el a kapu mellett.

28′ Szerencséje sincs a Szegednek, a lecsorgóra még pont odaér a gyöngyösi védő Szentes Bíró előtt. Megint egy ollózás, ez után a sarokból jöhet a Gyöngyös. Visszajut egészen Tóthig, nincs is belőle lövés.

28′ Egy ráemelt labda, de Tóth ezt lehúzza. Csoszánszki faultol még időben, így nincs szegedi kontra. Tomoyuki szabadrúgását fogja Tóth.

27′ Büntető a Gyöngyösnek! Könnyelmű ítélet, de a tényen nem változtat: Ábel pedig magabiztosan gurít a bal alsóba, 2-8.

27′ Tóth is rálövi a felpattanó labdát, de Lipők rajta van. Huszáros hajrá kellene a Szegedtől már az ikszért is.

26′ Ma a Gyöngyösnek szinte minden összejön: jóformán a félpályán pörgeti fel magának Patócs, majd egy elképesztően szép gólt lő ollózva, 2-7…

25′ Nincs komoly helyzet a középkezdésből. Viszont a sarokból megcsinálja a Gyöngyös, és cimbalomszögből Ábel a léc alá emeli bokából, 2-6 – megint az elején kap gólt a Szeged!

II. harmad 2-5 (0-2, 2-3)

24′ Még egy ollózás belefért a szegediektől, de elmegy a kapu felett: ez a harmad vége, ha nem is ledolgozhatatlan, de komoly hátrányban van a Junior Sport az utolsó játékrész előtt.

23′ Szegedi fault, nagyon jó helyről lőhet a Gyöngyös: a lapos lövés kijön Lipőkről, majd a centerezést is lehúzza a kapus. Egy lecsorgót Deák kapásból a léc alá vág, szép volt, 2-5!

23′ Aj, de kár ezért! Deák nem tudja levenni a labdát, a felpattanóra pedig Csoszánszki ezúttal is lecsap, de most egy kiváló mozdulattal, ollózva rúgja Lipők feje fölött, a léc alá a labdát, 1-5.

23′ Egy éles szögből előtt labda Bruno Mendestől, de elzúg keresztbe a kapu előtt. Bullás fekteti el ellenfelét a túloldalon, viszont ha centikkel is, de elkerüli a kaput lövése.

22′ Szép összjáték Tomoyuki és Bullás között, de egy picit hosszú a visszatett labda.

21′ Nagyot kap Szentes Bíró a félpályánál, ezzel együtt újabb jó helyről járó szabadrúgás, a kapuval szemből próbálkozhat a Szeged: erre is leér Tóth, remekül véd sajnos a Gyöngyös kapusa. Ez viszont már bent van, a sarokrúgás után középen érkezett Rutai, aki megszerzi a szegedi szépítőgólt, 1-4!

20′ A középkezdés után most megcsinál egy lövőcselt Rutai, de ez is egy gyöngyösit talál el.

20′ Most fájhat csak igazán az előbbi lehetőség: Csoszánszki újra betalál, ezzel már 4-0-ra vezet a Gyöngyös!

19′ Gyöngyösi szabálytalanság, szabadrúgást lőhet nagyon jó helyről a Szeged, ez nagy esély a szépítésre. Szentes Bíró azonban kihagyja! Tóth remek reflexszel ért le a labdára, így kimarad!

19′ Gól, 0-3, nagy a baj! Egy távoli lövést nem tud megfogni Lipők, Csoszánszki pedig lecsap a kipattanóra, és az üres kapuba passzolja.

18′ Bár a homokra kerül egy gyöngyösi, de mehet tovább a játék, végül azonban ápolás miatt áll a meccs.

17′ Deák lábáról lecsúszik a labda, de visszakerül a Szegedhez, viszont a probléma továbbra is ugyanaz: nehezen tud a kapu előtt lövőhelyzetbe kerülni Paulo Marcelo Rocha csapata.

16′ Tóth is ellövi a kapuból, pontatlan. Talán az első felépített szegedi akció, de nem tudja befejezni Deák, akinek lapos lövése a blokkban köt ki.

15′ Egy szegedi fault, a gyöngyösi térfél közepéről jár a szabadrúgás. Ezt is egyből rálövik, Lipők tolja szögletre. A beívelt labda után szorítja kifele ellenfelét a Szeged.

14′ Egy ollózás Rutaitól, ez is a blokkról vágódik a kapu mellé, viszont a sarokból nem tud helyzetet kialakítani a Szeged.

14′ Ismét Takács próbálkozik, miután Lipőkkel játszik össze, de kapu mellé lövi a labdát dropból.

13′ Levágódik Takács kezdés után ellőtt labdája.

I. harmad 0-2

12′ Ez szép volt Szentes Bírótól, aki a kapunak háttal lőtte el, de nem okozott gondot Tóthnak. Ez a harmad vége, két gyors góllal vezet a Gyöngyös 12 perc játék után.

11′ A Gyöngyös higgadtan játszik, többször is kerülnek a kapu elé, ennél főképp támadásban kellene több a Szegedtől.

10′ Ez nagy helyzet volt, teljesen tisztán lőhetett Patócs, azonban lapos lövését fogta Lipők.

9′ Újabb gyöngyösi helyzet, megint Lipőknek kell résen lennie. A felezőnél ugyan visszaszerzi Rutai az elveszett labdát, de pontatlan a passza.

8′ Ez szép volt, Csoszánszki ívelt középre a jobb szélről, az ott érkező társ félollóval lőtt, de nem fogott kaput labdája.

8′ Továbbra is nehezen tud lövőhelyzetet kialakítani a Junior.

7′ Egy újabb látványos megmozdulás a Gyöngyöstől, de ez sem fog kaput. Egyelőre jóval könnyebben kerül helyzetbe az Energia, mint a Szeged. Lipőknek kell rávetődnie egy távoli próbálkozásra.

7′ Masato tologatta a kapu előtt keresztbe, de nem tudta végül ellőnni, majd Szentes Bíró ollózása megy fölé. Kellene egy szegedi gól még az első harmadban.

6′ Az első faultot a meccsen a Szeged követi el, de szerencsére elég messze Lipők kapujától. Mindezek ellenére rátűzi a gyöngyösi, de elzúg a kapu fölött.

6′ Nehezen tud a gyöngyösi kapu elé kerülni a Szeged, és eddig a távoli lövések sem hoztak eredményt. Lipők kidobása hosszú Rutainak.

5′ Lipőknek kell ismét játékba avatkozni, a rövidet célozta meg Bruno Mendes.

5′ Egy távoli lövés a Gyöngyöstől, nem sokkal megy mellé a blokkról. Végül a korner után felszabadul a szegedi kapu.

4′ A meccsen először tudja megjáratni a labdát a Junior Sport, végül Lipők lövi el, nem talál kaput.

3′ Sarokrúgáshoz jut a Gyöngyös, de Bruno Mendes háta mögé jön a labda. Szép szegedi blokk után visszakerül a labda az ellenfélhez, majd a centerezés elcsorog Gulyáshoz, aki közelről bepöcköli, nem kezd jól a Szeged, 0-2…

2′Egy ollózó mozdulat Maiertől, de ez nem fog kaput. Szentes Bíró kiemeli a homokból, de távolról mellé lő.

1′ Majdnem ott a válasz, de Deák lábáról egy kicsit lecsúszik a labda.

1′ Rögtön egy kapufa, majd a kipattanót be is vágják a gyöngyösiek, Maier lövésénél már tehetetlen volt Lipők, 1-0.

1′ A Gyöngyös kezdte a játékot.

1′ Kezdődik a találkozó, a Junior Sport pirosban, a Gyöngyös tiszta feketében.

A mérkőzés 20.15-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

A szőregi csatára emlékeztek + FOTÓK

Következő sztori

A nemzet fennmaradására kell törekednünk + FOTÓK