Strandfoci: a tavalyi ezüstérmessel csap össze a döntőért az FC Junior Sport

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

juniorsport_energiasc

Véget ért a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga alapszakasza, kialakult a Final Four mezőnye. Az FC Junior Sport a gyöngyösi Energia SC ellen játszik az elődöntőben, a másik ágon a címvédő Goldwin Jászfényszaru a Siófokkal találkozik.

A Nemzeti Strandlabdarúgó Liga 4. fordulójának szombati mérkőzései után biztosan eldőlt, hogy a Bonyhád fejezi be az ötödik helyen a bajnokságot, függetlenül a vasárnapi találkozók eredményétől, annak ellenére, hogy a hétvége előtt még arra is volt esélye, hogy bejusson a legjobb négy közé. Pénteken azonban hiába vezetett még a mérkőzés vége előtt három perccel is az FC Junior Sport ellen, vereséget szenvedett, majd mindkét szombati összecsapását is elbukta, amivel eldőlt, hogy a Goldwin Jászfényszaru, az Energia SC, az FC Junior Sport és a Siófok négyes jut be a bajnoki Final Fourba.

Az alapszakasz záró fordulójának utolsó játéknapjára már csak az a kérdés maradt nyitott, hogy melyik csapat melyik pozícióból vághat neki a rájátszásnak. Miután a kiesés ellen menekülő Garvittax volt a Jászfényszaru Goldwin ellenfele, várható volt, hogy nem születik meglepetés és a tavalyi bajnok és listavezető ezúttal is az élen zár. A Goldwin magabiztos játékkal érvényesítette is a papírformát és behúzta az első pozíciót. A szegediek második helyen jutottak a Final Foruba, az utolsó két körben ráadásul veretlenek tudtak maradni. Szentes Bíró Tamáséknak a gyöngyösi Energia SC lesz az ellenfele a péntek esti elődöntőben, miután a Siófokkal azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel zárták az alapszakaszt, a Balaton-partiak pedig a Goldwinnal csapnak össze a másik ágon.

A Goldwin és a Szeged összecsapása előrevetítette azt is, hogy mire számíthat a közönség a négyesdöntőben: magas színvonalú, izgalmas találkozón győzte le – immáron másodszor – a címvédőt Paolo Marcelo Rocha mester együttese a záró körben, de összességében elmondható, hogy mindhárom másik Final Four résztvevőt legalább egyszer megverték az alapszakaszban Rutai Balázsék. A csapat válogatott játékosának minden esélye megvan a gólkirályi címre megszerzésére is, 56 lőtt gólját pedig nem valószínű, hogy utoléri két mérkőzés alatt a góllövőlistán 42 találattal második, siófoki Túrós Viktor.

junior_sport_u19

A hátország krémje is pályára lép

A bajnoki négyesdöntőt augusztus 4-én és 5-én rendezik meg a siófoki MLSZ Beach Arénában, ám nem csak a felnőttek lépnek pályára, ugyanis az U14-es, az U16-os és U19-es korosztályban is négy-négy csapat harcol a bajnoki címért. Az U14-eseknél a SZEOL SC-nek volt lehetősége Csongrád megyéből kvalifikálnia magát a bajnoki döntőbe, ám a bajai LUA megelőzte őket a keleti középdöntő A csoportjában, így nem jutottak be a siófoki fináléba. Nem úgy a SZEOL U16-os csapata, amely a keleti középdöntő A csoportjában a bajaiakat 7-6-ra, a Maros-Menti UFC-t 11-3-ra legyőzve jutott be a négyesdöntőbe. A 16 éven aluliaknál így Kistarcsai VSC – FILO SE és Siófok – SZEOL elődöntőket rendeznek pénteken 16 és 17 órától, a bronzmérkőzésre szombaton délelőtt 11 órakor, a döntőre 13 órakor kerül sor.

Az U19-es korosztályban is lesz szegedi érdekeltség a döntő hétvégéjén, a Junior Sport korosztályos csapata veretlenül jutott be a rájátszásba, a Mórahalmot 7-1-re, a Szegedi VSE-t 10-1-re, az SJE Alapítvány csapatát pedig szoros küzdelemben, 6-5-re győzték le a keleti középdöntő A csoportjában. A 19 évesek elődöntőit pénteken délben és egy órától rendezik, a bronzmérkőzést szombaton délelőtt 10 órától, míg a döntőt délben játsszák le. A felnőtteknél az FC Junior Sport péntek este 20.15-től játssza az elődöntőt az Energia SC ellen, a bronzmérkőzést szombaton 14.30-tól, a döntőt pedig 16 órától bonyolítják le.

Előző sztori

Rubik-rekordokat döntene az üllési Maróti Róbert

Következő sztori

Labdarúgás: együtt maradt a csapat magja, elkezdte a felkészülést az Algyő

Legutóbbi hasonló cikkek