Közélet

Nagyobb figyelmet kell fordítani az imámokra

Nagyobb figyelmet kell fordítani az imámokra

2017. augusztus 25., péntek
Nagyobb figyelmet kell fordítani az imámokra

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a jövőben azokra az imámokra, akik képesek radikalizálni az integrálódott fiatalokat is.

A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában azt mondta, új jelenség, hogy a közösségbe beilleszkedett fiatalokat is képesek terrorista akcióba beszervezni, ez történt Barcelonában is. Vélhetően a fiatalok olyat kaptak tőle, amit korábban nem, vagy nem vették észre. Általános probléma Gyarmati István elmondása szerint, hogy a fiatalok nem tudnak közösségbe tartozni, hiányzik nekik a perspektíva, a hitszónokok pedig pont ezt adják meg nekik. Az Iszlám Állam területi visszaszorulásával kapcsolatban a biztonságpolitikai szakértő azt mondta, nem fog megszűnni az Iszlám Állam terrorista cselekménye azzal, hogy már nem ellenőriz területeket, mert ez nem szükséges a terrorizmushoz. Tagjai azonban - mivel területet már nem kell védeni - szétszóródnak, ezért máshol növekedni fog a potenciális elkövetők száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.