Kultúra

Mintegy kétszáz alkotást láthat majd a Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége

Mintegy kétszáz alkotást láthat majd a Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége

2017. augusztus 9., szerda
Mintegy kétszáz alkotást láthat majd a Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége

Százharmincnégy művész 195 alkotását láthatja október elejétől a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége - tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum szerdán az MTI-t.

A kiállítás nyolctagú zsűrije háromnapos tanácskozás során választotta ki 584 beadott mű közül azokat, melyeket bemutatnak az Alföldi Galériában. A tárlaton 82 festmény, 23 grafika, 24 plasztika, egy multimédiás, valamint négy egyéb, műfajilag be nem sorolható alkotás szerepel majd. A Nagy Imre művészettörténész vezette zsűri döntött a kiállítás elismeréseiről, így a fődíjról, a Tornyai-plakettről is. A döntés azonban csak a kiállítás megnyitóján lesz nyilvános. A 19 elismerés között átadják a fiatal festők nívódíját és a Magyar Művészeti Akadémiával közösen alapított Rudnay-ösztöndíjat is. A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, a melyet hat évtizede minden esztendőben megrendeznek. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.