Sport

Labdarúgás: Vidi-bravúr a Bordeaux ellen + FOTÓK

Labdarúgás: Vidi-bravúr a Bordeaux ellen + FOTÓK

2017. augusztus 3., csütörtök
Labdarúgás: Vidi-bravúr a Bordeaux ellen + FOTÓK
vidi_bordeaux_5

Idegenben lőtt góljával kiejtette a francia Bordeaux-t a Videoton FC, amely így egy lépésre került az Európa-liga csoportkörétől.

A székesfehérvári együttes egygólos hátrányból várhatta a párharc visszavágóját, miután Franciaországban 2-1-s vereséget szenvedett. A Videoton több lehetőséget is kidolgozott az első félidő során, bátran futballozott Marko Nikolic csapata a francia élvonalbeli bajnokság tavalyi hatodikja ellen, azonban gólig egészen az első játékrész hosszabbításáig kellett várni, amikor egy szögletet Stopira fejelt a Costil kapujába. A szünet után úgy tűnt, még könnyebb lehet a Videoton dolga, hiszen rögtön a félidő elején piros lapot kapott Sabaly, így tíz emberre fogyatkozott a Bordeaux, azonban Henty nem tudta lezárni a meccset ziccere után. Húsz perccel a vége előtt Varga József is megkapta a második sárga lapját, így tíz a tíz ellen folytatódhatott a játék. Végül a Videoton megőrizte előnyét, és idegenben lőtt góljának köszönhetően továbbjutott a play-off körbe, amelynek párosítását pénteken sorsolják ki: ha ezt a kört is sikerrel veszi a Videoton, akkor ott lesz az Európa-liga csoportkörében.

UEFA Európa Liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó

Videoton - Girondins de Bordeux (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna.

Videoton:

Kovácsik - Nego, Fiola, Juhász, Stopira, Suljic, Varga J., Pátkai, Szolnoki, Scepovic (Lazovic - a szünetben), Henty (Szabó B., 90+5'). Vezetőedző: Marko Nikolic.

Bordeaux:

Costil - Sabaly, Lewczuk, Toulalan, Gajic, Sankharé, Vada (Mendy - a szünetben), Plasil (Touré, 78'), Malcom, Laborde (Contento, 49'), Kamano. Vezetőedző: Jocely Gourvennec.

Gól:

Stopira (45+5').

Sárga lap:

Szolnoki (8'), Fiola (23'), Varga J. (60'), Lazovic (89') ill. Sabaly (41'), Plasil (50').

Kiállítva:

Varga J. (69') ill. Sabaly (46').

A párharc végeredménye: 2-2, továbbjutó a Videoton idegenben lőtt góljának köszönhetően

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.