Sport

Labdarúgás: új igazolása góljával szerzett pontot a HFC Dunaújvárosban

Labdarúgás: új igazolása góljával szerzett pontot a HFC Dunaújvárosban

2017. augusztus 12., szombat
Labdarúgás: új igazolása góljával szerzett pontot a HFC Dunaújvárosban
hfc_penzugyor27_gs

A hajrában éppen az ellenféltől szerződtetett játékos góljával egyenlítve ért el döntetlen Dunaújvárosban a Hódmezővásárhelyi FC.

Az NB III Közép csoportjának tavalyi szezonjában éppen a Hódmezővásárhelyi FC előtt végzett a tabellán

Major László

együttesének idei első ellenfele, a Dunaújváros, amely a nyáron öt labdarúgóval erősítette meg keretét -

Ablonczy Gerjén

viszont éppen az újvárosiaktól szerződött Vásárhelyre, és rögtön a kezdőben is debütálhatott egykori csapata ellen. Kevés igazi lehetőség adódott a mérkőzésen, a HFC védelme a tavalyi idényhez hasonlóan működött, miközben a Dunaújváros is igyekezett lezárni a területeket, így elvétve volt dolguk a kapusoknak. A fordulás után aztán változott a helyzet: tíz perc elteltével egy oldalról centerezett labdára elsőre hatástalanított a vásárhelyi hátsó alakzat, ám a szélre visszakerülő labdára már Csendes Péter robbant középen, amit a rendezetlen HFC-védelem nem tudott lekövetni, ezzel a fejessel megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezt követően sem állt be nagy változás a játék képében, ám a HFC nem adta fel, és hat perccel a vége előtt éppen a Dunaújvárostól igazolt Ablonczy Gerjén egyenlített, miután egy oldalról belőtt szabadrúgásnál volt robbanékonyabb mindenkinél, és egalizált - ezzel beállította a végeredményt is, így egy értékes ponttal térhettek haza Újvárosból Kökény Tamásék. A HFC-re a következő fordulóban megyei rangadó vár a Makó ellen, ám a vásárhelyi stadion felújítása miatt a találkozót Mórahalmon rendezik.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 1. forduló

Dunaújváros - Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-0)

Dunaújváros, 150 néző. Vezette: Szommer Attila (Illés Tamás, Tinnyei Zsolt).

Dunaújváros:

Vaszócsik - Zvara, Csendes, Farkas V., Karacs, Csehi, Dorogi, Tóth T., Szepessy, Sándor (Hamar, 55'), Barna Zs. Vezetőedző: Dobos Barna.

HFC:

Bordás - Kormányos, Huszár, Pataki, Mezei, Prasler (Szabó M., 69'), Máté (Bartyik N., 81'), Szilágyi, Laczkó, Ablonczy, Szabó M. D. (Kökény, 64') Vezetőedző: Major Lászó.

Gól:

Csendes (55') ill. Ablonczy (84').

Sárga lap:

Barna (77') ill. Prasler (53'), Kormányos (69'), Kökény (78'), Mezei (89'), Pataki (89'). Major László:

"Tavaly itt kikaptunk 2-0-ra, nagyszerű eredmény a döntetlen egy tavalyi negyedik csapatnál. Kiegyenlített meccs volt, kevés lehetőséget adtunk az ellenfélnek, az előre játékunkat még javítani kell. Maximálisan elégedett vagyok az idegenben szerzett egy ponttal."

A forduló többi mérkőzésén:

Rákosmente KSK - Szentlőrinc SE 2-0 (0-0)

Gól: Berki I. (2).

Tiszakécske - Szekszárd 2-2 (1-0)

Gól: Puskás Z., Márton E. (öngól) ill. Fejes P. (2).

Kozármisleny - Iváncsa 2-0 (0-0)

Gól: Tóth M., Németh Á.

Makó - Vecsés 0-0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.