Sport

Labdarúgás: tavaszra készülhet el a fedett lelátó Vásárhelyen

Labdarúgás: tavaszra készülhet el a fedett lelátó Vásárhelyen

2017. augusztus 4., péntek
Labdarúgás: tavaszra készülhet el a fedett lelátó Vásárhelyen
hfc_esmtk10_gs

Az MLSZ szabályzatának értelmében csak olyan stadionban lehet NB III-as mérkőzést játszani, amely fedett lelátóval rendelkezik - amíg ez megépül, addig Makón játssza hazai mérkőzését a Hódmezővásárhelyi FC.

Egy TAO-sportfejlesztési program keretében új, fedett lelátót kap a hódmezővásárhelyi futballstadion. Ugyanakkor még zajlik a műszaki tartalom és a költségvetés egyeztetése a Magyar Labdarúgó-Szövetséggel, hiszen bár tavaly áprilisban 100%-ban elfogadta az MLSZ az akkor benyújtott költségvetést, jelenleg többe kerülne a beruházás, mint 2016 tavaszán, aminek egyrészt a minimálbér-emelkedés is az oka. "Reális esély mutatkozik arra, hogy augusztusban megtörténjen a műszaki tartalom és a költségvetés egyeztetése az MLSZ-el. Szeretném, ha szeptember-október környékén a közbeszerzést le tudnánk folytatni, és a bontási munkálatok még az idén megkezdődnének, valamint jövő év tavaszára elkészülnénk a kivitelezéssel, ami nagyban függ majd a téli időjárási viszonyoktól is. Az őszi szezont az NB III-as csapatunk Makón játssza" - fogalmazott portálunknak

Horváth Zoltán

, a HFC elnöke, aki megjegyezte, hogy a klub valamennyi csapata, így a megyei I. osztályú felnőtt csapat, az utánpótlás és női együttesek is maradnak Hódmezővásárhelyen, csak az NB III-as együttes költözik át a mérkőzések idejére Makóra. Vásárhelyen azért kényszerültek erre a döntésre, hogy megfeleljenek az MLSZ NB III-as bajnokságra vonatkozó előírásának, ami szerint a 2017-18-as bajnokságban NB III-as mérkőzést nem lehet fedett lelátó nélkül rendezni. A HFC kérvényezte, hogy az előírások ellenére mégis rendezhessenek a klub stadionjában mérkőzéseket, azonban ezt a kérvényt a szövetség elutasította. "Saját véleményem, hogy egy olyan infrastruktúra, mint a hódmezővásárhelyi, fedett lelátó nélkül is alkalmas arra, hogy NB III-as mérkőzéseket rendezzen. Más NB III-as csapatokkal bíró települések létesítményeiben van fedett lelátó, viszont a körülmények százszor gyengébbek. Az MLSZ szabályzatával szembemenni nem szeretnénk, elfogadtuk és tudomásul vettük a döntést, arra kérjük csapatunk szurkolóit is, hogy legyenek türelemmel, remélhetőleg minél hamarabb láthatnak Hódmezővásárhelyen NB III-as felnőtt bajnoki mérkőzéseket" - tette hozzá. A klub elnöke elmondta, minőségi különbség lesz a mostani és az új lelátó között mind küllemében, mind funkcionalitását illetően, Horváth Zoltán egyúttal tisztában van azzal, hogy nehéz feldolgozni a vásárhelyi futballbarátoknak, hogy az ősszel nem láthatják Hódmezővásárhelyen a csapatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.