Labdarúgás: első hazai győzelmét aratta a Szeged-Grosics a Szolnok ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_2011_szolnok35_gs

Balázs Richárd duplázott, a Szeged 2011-Grosics Akadémia a második félidőben fordította maga javára a mérkőzést és szerezte meg a három pontot.

Gyula, 200 néző
2017. augusztus 19., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Szolnoki MÁV FC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Molnár Attila * Asszisztens: Bertalan Dávid, Csatári Tibor
2
0

Merkantil Bank Liga NB II, 4. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV FC 2-0 (0-0)
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 néző. Vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Csatári Tibor).
Szeged-Grosics: Szántai – Horváth A., Coroian, Farkas M., Causic, Nicorec (Germán, 63′), Pászka, Molnár J. (Balogh G. 75′), Zabari, Zádori, Balázs. Vezetőedző: Supka Attila.
Szolnok: Hrabina – Molnár, Horgosi, Kenderes, Jasarevic (Angyal, 63′), Földi, Papp, Tóth B. (Berdó, 63′), Pintér, Farkas A. (Király, 77′), Olasz. Vezetőedző: Balogh Pál.
Gól: Balázs (57′, 70′).
Sárga lap: Farkas (67′), Pászka (79′), Zabari (79′), Balogh (85′), Povázsai (87′).

Online közvetítésünk

VÉGE.

90+5′
Itt a vége, első hazai győzelmét aratja a Supka-legénység az idei szezonban!
90+2′
Balogh Gusztáv kerül száz százalékos ziccerbe, de bepasszolja inkább Povázsainak kapura lövés helyett, aki azonban nem tud betalálni.
90′
Öt percet hosszabbít a játékvezető.
87′
Lassan a fél szegedi csapat besárgul. A Szolnok végezhet el szabadrúgást, ám a Szeged-Grosics indít egy kontrát belőle, Povázsai hozhatná, ha nem veszítené el, ezután megpróbálja visszaszerezni a labdát, de csak szabálytalanul sikerül neki.
85′
Szegedi támadás, Germán játszik össze Povázsaival, aki bekanyarítja középre a labdát, Balogh Gusztáv és Hrabina egyszerre mozdulnak rá, összeütköznek, a játékvezető kifelé ítél szabadrúgást és kioszt egy sárga lapot a szegedi játékosnak.
79′
Egy szabálytalanság, két sárga lap. Szerencsére nem ugyanaz a szegedi játékos kapja mindkettőt, Pászka és Zabari sárgulnak be, előbbi a szabálytalanságért, utóbbi reklamálás miatt.
77′
kihasználja utolsó változtatási lehetőségét a Szolnok, Farkas Aurélt Kánya Norbert váltja a hajrára.
75′
Kihasználja második cserelehetőségét is Supka Attila, Molnár Jánost Balogh Gusztáv váltja, mindeközben a kétgólos Balázst kell ápolni.
71′
A gól után szusszanhatnak egyet a felek, ivószünetet rendel el a játékvezető.
70′
GÓÓÓL! Ott a második is! Balázs Richárd megduplázza saját maga és csapatának góljai számát is, egy kipattanó kerül közvetlenül elé, ezt pedig kegyetlenül ki is használja és a kapuba pofozza a labdát, 2-0.
67′
Földi Marcell látványosan rogy össze egy szabálytalanság után, Farkas Márk volt az elkövető, akit egy sárga lappal jutalmaz meg a játékvezető.
63′
Mindkét mester cserél, Balogh Pál kettőt is. A Szolnoknál Jasarevic és Tóth Balázs hagyja el a pályát, helyükre Angyal Norbert és Berdó Péter érkezik. A hazaiaknál Nicorecet váltja Germán Tamás.
62′
Lüktetővé vált a játék a Szeged-Grosics vezetőgóljának köszönhetően, közben pedig úgy tűnik hogy mindkét oldalon lesz változtatás.
57′
GÓÓÓL! Megvan a vezetést, góllá érett a mezőnyfölény. Zabari és Molnár játszik össze szépen, utóbbi készít elő Balázs Richárdnak, aki hatalmas bombagólt ragaszt a szolnoki kapuba, 1-0.
51′
Most nyomás alatt tartja a Szeged-Grosics a Szolnokot, türelmesen jár körbe a labda. Balázs Richárd kerül helyzetbe, egészen pontosan szabadrúgást végezhet el és csupán néhány centivel téveszt célt, a hosszú felső mellett száll el a labda.
48′
Egyértelműen kezdeményezőbb a hazai csapat a második félidőben, előbb-utóbb megérkeznek a helyzetek is.
46′
A Szeged-Grosics kezdi a második félidőt, egyik vezetőedző sem cserélt a szünetben.

SZÜNET.

45′
Nicorec lő még be egy szögletet középre, de felszabadít a szolnoki védelem és ezzel véget is ér az első játékrész, küzdelmet igen, gólt nem láthatott a közönség az első 45 percben.
44′
Az utóbbi percekben kezdeményezőbb a Szolnok, Pintér előbb szabadrúgásból veszélyeztet, majd két szögletet is rúghat, de mindkét alkalommal felszabadít a szegedi védelem.
38′
A Szolnok nem igazán tud kibontakozni, nagyon jól szűr eddig a szegedi középpálya, nagy küzdelem zajlik a pályán.
34′
Szögletet végezhet el a Szeged-Grosics, a szolnoki védők kifejelik a beadást, ám az pont Pászka elé pattan, aki célba veszi a kaput, de nem találja el, fölé száll a lövés.
31′
Itt a szolnoki válasz Nicorec nagy helyzetére, Szántaniak kell bravúrt bemutatnia, felpörögtek kicsit az események.
28′
Ismét Nicorec akciózik, elé pattan a labda egy szolnoki labdavesztés következtében, óriási üres terület tátong előtte, majd egy az egyben viheti a szolnoki védőre, azonban az utolsó pillanatban rossz döntést hoz és elpasszolja a labdát.
27′
A játékrész felén túl Molnár Attila ivószünetet rendel el.
26′
Nagy helyzet! Nicorec lövése pattan meg Coroian lábán, már szinte bent van a kapuban, de az utolsó pillanatban mentenek a szolnoki védők a gólvonalról.
25′
Nem igazán eseménydús a mérkőzés eddig, többet birtokolja a labdát Supka Attila együttese, Pászka Lórándnak voltak ígéretes megindulásai, de ez egyelőre csupán meddő mezőnyfölény.
21′
Pászka indítja Nicorecet, aki azonban eladja a labdát, így fordulhat a Szolnok, de nem tudnak komoly lehetőséget kovácsolni a labdaszerzésből.
18′
Újabb gyanús szituáció a szolnoki tizenhatosnál, de ezúttal sem észlel szabálytalanságot Molnár Attila, a túloldalon ellenben a Szolnok szabadrúgáshoz jut, nagyjából 30 méterre Szántai kapujától.
16′
Érdekes szituáció, Balázs Richárd indulna meg ismét, úgy tűnik, hogy szabálytalanul akasztják meg, ám a játékvezető nem ítél szabadrúgást a Szegednek, kirúgással folytatódik a játék.
14′
Farkas Márk küldi előre a labdát, Balázs Richárd ugrana ki az indítással, de a szolnoki védők jól zárnak, így nem alakul ki helyzet.
12′
Továbbra is a mezőnyben zajlik a játék, meglehetősen passzív mindkét csapat, az utóbbi percekben a Szolnok végezhetett el egy szabadrúgás oldalról, de Horgosi Donát beívelését Farkas Márk hatástalanította, majd két szögletet is rúghattak a vendégek, de a szegedi védelem egyelőre jól áll a lábán.
6′
Ismerkednek a csapatok egymással, egyik fél sem esett neki a másiknak, a Szeged-Grosics ismét egy beíveléssel próbálkozik, de Pászka Lóránd szabadrúgása túlságosan erős, így kirúgással folytatódik a mérkőzés.
2′
A Szeged-Grosics előtt adódik az első kisebb lehetőség, Zabari íveli előre a labdát, ami Zádori irányába száll, de egy kicsit hosszú a csatárnak, így nem kell közbe avatkoznia a szolnoki kapusnak.
1′
Elkezdődött az összecsapás, a vendégek kezdték a találkozót, a Szeged-Grosics szokásos, kék-fekete összeállításában, a Szolnok tiszta fehérben lép pályára.

17.25 Köszöntjük olvasóinkat, néhány perc és kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia Szolnoki MÁV FC összecsapás a Merkantil Bank Liga negyedik fordulójából.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik Molnár Attila sípszavára.

A mérkőzés elé

A mérkőzés felvezetőjét ITT olvashatják.

Előző sztori

Universiade – Tüntetők zavarták meg a nyitóünnepséget

Következő sztori

Lázár: Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké