Sport

Labdarúgás: Storcknak jó az előérzete a lettek elleni meccs előtt

Labdarúgás: Storcknak jó az előérzete a lettek elleni meccs előtt

2017. augusztus 28., hétfő
Labdarúgás: Storcknak jó az előérzete a lettek elleni meccs előtt

Jó az előérzete a csütörtöki, lettek elleni világbajnoki selejtezőmérkőzéssel kapcsolatban Bernd Storcknak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

"A legutóbbi két találkozón mindössze hét játékos volt a keretben, aki szerepelt az Európa-bajnokságon, most hét olyan van, aki nem volt ott tavaly Franciaországban" - mondta a Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón a német szakember. Hozzátette,

Botka Endre

sérülése kiújult, így a Ferencváros futballistája hazautazott, helyére nem hív be senkit, a többiek viszont megérkeztek az edzőközpontba. A szakember a keretben lévő, de sérült

Gera Zoltánról

is beszélt. Azt mondta, hiába nem léphet pályára, jelenlétével sokat segíthet társainak, ráadásul mivel karrierje után edzői pályát tervez, neki is hasznos, hogy bepillanthat a kulisszák mögé. Storck a júniusban elszenvedett andorrai vereséggel kapcsolatban úgy fogalmazott, négyszemközti beszélgetésekkel lezárták a múltat, a legfontosabb, hogy tudják, miért történt a kínos kudarc. Elárulta, pozitív visszajelzéseket kap a folytatást illetően. Ezt mutatja számára az is, hogy minden bizonnyal már a lettek elleni találkozó is teltházas lesz, amit senki nem gondolt volna az elmúlt két meccs után. Régi-új kapitányuk van a letteknek, 5-3-2-es felállásban játszanak, támadásban ez 3-5-2-re módosul. A védekezésük hasonló, mint Andorráé, a portugáloknak is nehéz volt feltörniük. Más játékra lesz szükség, mint Rigában, amikor 2-0-ra győztünk - beszélt a soron következő riválisról Storck. A szövetségi kapitány ígérete szerint a válogatott játékstílusa megmarad. Úgy vélte, a labdavesztések után egységesebbnek kell lennie a csapatnak, mint az elmúlt időszakban. Labdabirtoklásra kell törekedni, nem a kontrára várni, mert a lettek ellen szeretnék megörvendeztetni a szurkolókat. Az Európa-bajnok portugálok elleni vasárnapi meccsről viszont addig nem akart beszélni, amíg nem játszottunk a lettekkel. Storck nem akart számolgatni a selejtezőcsoportot illetően, de kijelentette, nemcsak közeli célokat kell nézni, hanem távolabbiakat is, mint például a jövő ősszel rajtoló Európa-bajnoki selejtezők. A játékosok közül Elek Ákos úgy vélte, nem lesz könnyű a lettek elleni mérkőzés, de nem tart tőlük.

Guzmics Richárd

pedig azt emelte ki, hogy Storck azt kérte tőlük, most már ne foglalkozzanak az andorrai vereséggel. A magyar szövetség (MLSZ) azt közölte, hogy nagyjából ezer jegy nem kelt még el a csütörtöki összecsapásra, az pedig már biztos, hogy vasárnap a portugálok ellen telt ház lesz a Groupama Arénában. Vasárnap szurkolói falu lesz délelőtt 9 órától a Budapest Parkban, ahol a drukkerek hangolhatnak a mérkőzésre, és együtt szurkolhatnak azok, akiknek nincs belépőjük a stadionba. A magyarok hat forduló után hét ponttal a világbajnoki selejtezőcsoportjuk harmadik helyén állnak. Reális esély már nincs a továbbjutásra, a százszázalékos teljesítménnyel éllovas svájciakkal szemben ugyanis 11, míg az Európa-bajnok portugálokkal szemben nyolc pont a hátrány. A hatosból az első kijut a jövő évi, oroszországi vb-re, a második pedig pótselejtezőt játszhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.