Labdarúgás: gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a Tiszasziget + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szomszédvári rangadót rendeztek a Csongrád megyei I. osztály második fordulójában szombaton. A tavalyi bronzérmes Tiszasziget nem sok esélyt adott az újoncnak, könnyed játékkal vitte el mindhárom pontot Deszkről.

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött, hiszen a Csongrád megyei labdarúgás két fiatal futballistát is elveszített a héten, rájuk emlékeztek meg minden megyei pályán a szombati találkozók előtt. Az összecsapást lendületesen kezdte a hazai csapat, az első helyzetet is deszki részről jegyezhettük fel, ám a Tiszasziget került mégis közelebb a gólszerzéshez. A hatodik percben egy szép akció végén Bernáth Péter lövése csattant a kapufán. Nem sokkal később a vezetést is megszerezték a vendégek, Drágity Dusán fantasztikus szabadrúgásgólt kanyarított a tizenhatos felső sarkától a hosszú felsőbe, Batának esélye sem volt a hárításra. És ha egy üzlet beindul. Drágity három perccel később egy távolabbi, középről megítélt szabadrúgást is elhelyezett a deszki kapuban, így a tizedik percben már kettővel vezetett a Tiszasziget. A hazaiak egy labdaszerzést követően kettő az egyben vezethették a labdát a tiszaszigeti kapura, az akció végén pedig Gyenes János szépíteni is tudott, de nem örülhettek sokáig a deszkiek, előbb Bernáth, majd Drágity is góllal zárt le egy-egy kontratámadást, így még húsz perce sem játszottak a csapatok, máris 4-1-re vezetett a Tiszasziget. A 31. percben Fődi Bence végleg eldöntötte a három pont sorsát, a félidőre 5-1-s vendég vezetéssel vonulhattak a felek. A második játékrész sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, a Deszk helyenként szépen kombinált, persze a Tiszasziget a magabiztos előny tudatában sem forszírozta annyira a támadásokat. A hangulat viszont fokozódott és paprikás jeleneteknek lehettek szemtanúi a nézők, a deszkiek több beintett les-szituációt is sérelmeztek a játékvezetőnél. A hazaiak lényegesen több helyzetet tudtak kidolgozni a második negyvenöt percben, elsősorban Gallai Gábor került többször is ziccerbe, ám egészen a mérkőzés utolsó percéig nem sikerült megszereznie csapata második találatát, ekkor azonban egy szép akció végén szépíteni tudott, a gólt ő is és a Deszk is megérdemelte a második félidőben mutatott játék alapján. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma, a Tiszasziget magabiztos játékkal vitte el mindhárom pontot Deszkről, de a hazaiak a második félidei játékukra építhetnek a továbbiakban.

Csongrád Megyei I. osztály, 2. forduló

Deszk SC – Tiszasziget SE 2-5 (1-5)
Deszk, Deszk Sportpálya. Vezeti: Tihanyi Gábor (Dobai János, Csöngető Endre).
Deszk: Bata – Adamov, Huszti, Győri, Szentmártoni, Bódi (Bürgés, 70’), Gyenes, Tóth A. (Adamov – a szünetben), Gémes (László, 85’), Szalma Z. Vezetőedző: Lehota István.
Tiszasziget: Szabó G. – Papp (Juhász, 61’), Zámbori, Kasza, Réczi, Drágity (Cene, 86’), Bernáth (Rádóczi, 55’), Deák D., Fődi (Szécsi, 68’), Bálint, Kasza. Edző: Bernáth Péter.
Gól: Gyenes (14′), Gallai (90′) ill. Drágity (7′, 10′, 19′), Bernáth (16′), Fődi (31′).
Sárga lap: Gémes (34’), Gallai (59’) ill. Rádóczi (75’).

no images were found

Előző sztori

Az ország nagy részén kánikula várható, de többfelé zivatar is lehet

Következő sztori

Labdarúgás: visszavágott a tavalyi vereségekért a Mórahalom + FOTÓK