Küzdősport: a vizes világbajnokságon mutatták be tudásukat a vásárhelyi taekwondósok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mate_taekwondo

A vásárhelyi taekwondósok is bemutatkozhattak a budapesti vizes világbajnokságon.

A 17. FINA Világbajnokság alatt a vizes sportokon túl számos sportprogram várta az érdeklődőket Budapesten. Mint leendő rendező ország, Korea is bemutatkozott a magyar fővárosban. A Koreai Kulturális Központ szervezésében több bemutató, tradicionális program várta a kilátogatókat. Vásárhelyi vonatkozásban a legrégebbi küzdősportot – a taekwondo-t – a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület népszerűsíthette. Hatalmas megtiszteltetés volt a sportolóknak a méltán híres, Kukkiwon Bemutató csapatot követően színpadra lépni.

A zenés formagyakorlattól kezdve, a formai küzdelmen át, egészen a töréstechnikákig, a taekwondo minden elemét igyekezett bemutatni a 22 fős vásárhelyi csapat. A felkészülés, már a felkérés napján elkezdődött. „A bemutató csapatunk minden hétköznap közel két órás edzés tart. Mesterükként elmondhatom, hogy nagyon jó érzés látni a tanítványokon, hogy a rengeteg edzés, küzdelmes percek után is élvezettel, örömmel álltak fel a színpadra, a közönség pozitív visszajelzéseiről nem is beszélve.” – foglalta össze a bemutató és a felkészülés eseményeit Máté Zsolt, edző.

Előző sztori

Reök-ös plakátokból nyílt tárlat a Reöknél

Következő sztori

Masters-vb – Rekordmezőny az idősebbek vizes világbajnokságán