Krúdy irodalmi délutánt tartanak pénteken

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

krudy_gyula_aqrpi_bacsi0108_gs

A rendezvény délután háromkor kezdődik a Nemzeti Emlékkertben a szegedi városképvédők és az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör közös programjaként. A költészet és az irodalom mellett a zene is szerepet kap.

Pénteken délután megtelik prózával és költészettel a Nemzeti Emlékkert (Szeged, Földmíves utca 13.) Az óbudai székhelyű Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjai az ország minden pontjáról érkeznek Szegedre – jó kapcsolatuk a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesülettel közel másfél évtizedes múltra tekint vissza.

„Hisszük, önmagunkban csak téblábolunk ebben az életben. Újra és újra le kell ülnünk egymással! Meg kell hallgatnunk a másik embert, ismernünk kell gondolkodásának mozgató rugóit ahhoz, hogy jobbá tegyük magunkat, és ezáltal a köröttünk levő világot! Tanuljunk egymástól, vigyük hírét az együvé tartozás megrendítő szeretetének!” – üzente meghívásában Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja és fényesi Tóth János irodalomszervező, a Krúdy Irodalmi Kör emlékérmese.

Biztosan részt vesz a délutánon a kör elnöke, Kanizsa József író, műfordító, M. Jankó János költő és Vermes György költő, író. Közreműködik a programok során Takács Éva népdalénekes, és Erdélyi József Kiskamara zenekara.

Előző sztori

Négyszer gyorsabban forog a Nap magja, mint a felszíne

Következő sztori

Szeged kiemelt látványossága lehetett volna