Sport

Kosárlabda: kikapott a Szedeák, amerikait tesztelnek

Kosárlabda: kikapott a Szedeák, amerikait tesztelnek

2017. augusztus 31., csütörtök
Kosárlabda: kikapott a Szedeák, amerikait tesztelnek

Felkészülési mérkőzést játszott szerdán este a Szpartak Szabadka otthonában a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda-csapata: Andjelko Mandic csapatában egy amerikai hátvéd is szerepet kaphat.

Miután a keddre tervezett, Kecskemét elleni edzőmérkőzés elmaradt, szerdán Szabadka felé vették az irányt a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosai, ahol a Szpartak ellen játszottak felkészülési mérkőzést. A Szedeák kulcsemberei közül Marko Boltic és Juhos Levente sem játszott kisebb sérülés miatt, és végül 10 pontos vereséget szenvedtek a szegediek, a legeredményesebb a 18 pontot szerzett csapatkapitány, Andrija Ciric volt. Mint arról a klub Facebook-oldala számolt, a 23 éves amerikai hátvéd, Josh Fortune próbajátékra érkezik a Szedeákhoz. Egyetemi karrierje első két idényét a Providence Friars csapatában töltötte, amelyben két év alatt 7 pontot, 2.7 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt. Fortune ezt követően egyetemet váltott és a Colorado Buffaloes színeiben a legutóbbi két szezonban 8.2 pontot, 3.5 lepattanót és 1.8 gólpasszt jegyzett. A kosaras vasárnap érkezik Szegedre, tíznapos próbajáték után válhat véglegessé szegedi szerződése.

Felkészülési mérkőzésen

Szpartak Szabadka-Naturtex-SZTE-Szedeák 83-73 (21-20, 17-14, 24-19, 21-20)

Szedeák: Kerpel-Fronius G. 8, Bonifert 4, Ciric 18/12, Meleg 14/6, Sulovic 10. Csere: Révész 11, Szatmári 3, Varga Á., Goldring 4/3, Kovács J. 1, Mayer. Edző: Andjelko Mandic.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.