Sport

Kézilabda: kupagyőztesen tér haza Ausztriából a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: kupagyőztesen tér haza Ausztriából a MOL-Pick Szeged

2017. augusztus 21., hétfő
Kézilabda: kupagyőztesen tér haza Ausztriából a MOL-Pick Szeged
mol_pick_szeged_zagreb

Sima győzelmet aratott a PPD Zagreb ellen a döntőben, ezzel megnyerte a hétvégén Ausztriában rendezett hatcsapatos felkészülési tornát a MOL-Pick Szeged.

Negyedik mérkőzését játszotta le a MOL-Pick Szeged vasárnap este Ausztriában.

Juan Carlos Pastor

csapata felkészülési tornán szerepelt a sógoroknál és jutott be a Styrian Handball Days döntőjébe, ahol az a horvát PPD Zagreb volt az ellenfele, amellyel tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében is találkozott kétszer. 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, először a hetedik percben szerezte meg a vezetést a Pick, amikor

Jonas Källman

szélről talált be, 4-3. Az első játékrész feléhez érve ismét a horvátok kerültek előnybe,

Miklavcic

találata után 7-8 állt az eredményjelzőn, sőt Markovic labdaszerzése után már kettővel is ellépett a Zágráb. Az első félidő vége jobban sikerült azonban a Szegednek, 11-12 után zsinórban négy gólt szereztek Juan Carlos Pastor tanítványai, így a második 30 percre három gólos szegedi előnnyel fordulhattak a felek. Ott folytatta a második félidőt a Pick, ahol az elsőt abbahagyta,

Sierra

több védést is bemutatott, Pedro ismét remekül uralta a széleket,

Sigurmannson

is betalált, négy perc alatt hat gólra hízott a kékek előnye. A továbbiakban sem történt már változás, a Pick helyenként remek kézilabdával szórakoztatta a közönséget, végül kilenc góllal, 34-25-re győzte le horvát riválisát, ezzel pedig megnyerte a felkészülési tornát.

21. Styrian Handball Days, döntő

MOL-Pick Szeged - RK PPD Zagreb (horvát) 34-25 (15-12)

Bärnbach, Ausztria, 400 néző.

MOL-Pick Szeged:

Sego - Pedro 4, Balogh 3, Skube 2, Bánhidi 3, Gorbok 2, Källman 3. Csere: Sierra, Nagy M. (kapusok), Petrus 1, Bodó 6, Gaber 2, Sigurmannsson 4/2, Sostaric 3, Zsitnyikov 1, Blazevic, Buntic, Fekete B, Zubai.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Zágráb:

Kastelic - Horvat 3/1, Miklavcic 2, Vori 1, Susnja, Mandalinic 5, D. Markovics 2. Csere: Skok (kapus)J. Valcic 1, Bicanic 1, Pavlovic 3/1, Kontrec 2, Hrstic 1, Ravnic 1, Eres.

Vezetőedző:

Kasim Kamenica.

Hétméteres:

3/2 ill. 5/2.

Kiállítás:

6 perc ill. 0 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.