Kézilabda: döntőbe jutott Ausztriában a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_ausztria_nexe

Megnyerte a szombat esti elődöntőjét, így finálét játszhat a MOL-Pick Szeged a PPD Zagreb együttesével az ausztriai felkészülési tornán.

Második mérkőzésére készült szombat este Juan Carlos Pastor csapata, délelőtt ugyanis a tavalyi osztrák kupagyőztes ellen aratott sikernek köszönhetően bejutott az Ausztriában rendezett felkészülési torna elődöntőjébe. Este a horvát Nexe csapata ellen vívhatták ki a döntőbe jutást a kékek, a győzelem pedig ismét simán érkezett. Thiagus Petrus találatával indult a találkozó, ám az első percekben megszorongatta a horvát rivális a Szegedet, a 11. percben 6-5-re vezetett az ellenfél, de ezt követően gyorsan ritmust váltott a Pick és egy perccel később, zsinórban három gólt szerezve már náluk volt az előny. A félidőre 6 gólos előnyt sikerült kiépíteni Sigurmannssonéknak, a második játékrészben pedig tovább nőtt a különbség. Közel húsz percnyi játéklehetőséget kapott két fiatal: Nagy Martin és Fekete Bálint is pályára lépett, a Pick pedig végül 11 góllal győzte le a Nexét. A vasárnap esti döntőben az a PPD Zagreb lesz Juan Carlos Pastor csapatának ellenfele, amelyik nagyon csatában verte meg a másik elődöntőben a Velenjét 18-17-re. A döntőt Bärnbachban rendezik 18.30-tól.

21. Styrian Handball Days, felkészülési torna, elődöntő

MOL-Pick Szeged – RK Nexe (horvát) 34–23 (18–12)
Bruck, Ausztria. 300 néző.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 3, Buntic 3, Källman 3, Bánhidi 3, T. Petrus 3, Skube. Csere: Sego, Nagy M. (kapus), Gorbok 2, Blazevic, Zsitnyikov 4, Gaber, Bodó 5, Sigurmannsson 4/1, Pedro 1, Balogh 2, Skube, Zubai, Fekete B. 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Nexe: Pilipovic – Zrnic 1/1, I. Srsen 5, Leban 2, Sipic 2, Barisic Jaman 5/2, Jelinic 4. Csere: Mrdenovic, Buvinic 3, Manci Micevic, Eter, Lavric, Rotim 1. Vezetőedző: Hrvoje Horvat.
Hétméteres: 1/1 ill. 3/3.
Kiállítás: 2 perc ill. 0 perc.

Előző sztori

Labdarúgás: három és fél évtizedes karriert zárt le az Üllés kapusa

Következő sztori

Lezsák Sándor: kereszténység nélkül Európa szétesik, szétmállik az időben