Sport

Kézilabda: döntőbe jutott Ausztriában a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: döntőbe jutott Ausztriában a MOL-Pick Szeged

2017. augusztus 20., vasárnap
Kézilabda: döntőbe jutott Ausztriában a MOL-Pick Szeged
pick_ausztria_nexe

Megnyerte a szombat esti elődöntőjét, így finálét játszhat a MOL-Pick Szeged a PPD Zagreb együttesével az ausztriai felkészülési tornán.

Második mérkőzésére készült szombat este

Juan Carlos Pastor

csapata, délelőtt ugyanis a tavalyi osztrák kupagyőztes ellen aratott sikernek köszönhetően bejutott az Ausztriában rendezett felkészülési torna elődöntőjébe. Este a horvát Nexe csapata ellen vívhatták ki a döntőbe jutást a kékek, a győzelem pedig ismét simán érkezett.

Thiagus Petrus

találatával indult a találkozó, ám az első percekben megszorongatta a horvát rivális a Szegedet, a 11. percben 6-5-re vezetett az ellenfél, de ezt követően gyorsan ritmust váltott a Pick és egy perccel később, zsinórban három gólt szerezve már náluk volt az előny. A félidőre 6 gólos előnyt sikerült kiépíteni

Sigurmannssonéknak

, a második játékrészben pedig tovább nőtt a különbség. Közel húsz percnyi játéklehetőséget kapott két fiatal:

Nagy Martin

és

Fekete Bálint

is pályára lépett, a Pick pedig végül 11 góllal győzte le a Nexét. A vasárnap esti döntőben az a PPD Zagreb lesz Juan Carlos Pastor csapatának ellenfele, amelyik nagyon csatában verte meg a másik elődöntőben a Velenjét 18-17-re. A döntőt Bärnbachban rendezik 18.30-tól.

21. Styrian Handball Days, felkészülési torna, elődöntő

MOL-Pick Szeged – RK Nexe (horvát) 34–23 (18–12)

Bruck, Ausztria. 300 néző.

MOL-Pick Szeged:

Sierra – Sostaric 3, Buntic 3, Källman 3, Bánhidi 3, T. Petrus 3, Skube. Csere: Sego, Nagy M. (kapus), Gorbok 2, Blazevic, Zsitnyikov 4, Gaber, Bodó 5, Sigurmannsson 4/1, Pedro 1, Balogh 2, Skube, Zubai, Fekete B. 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Nexe:

Pilipovic – Zrnic 1/1, I. Srsen 5, Leban 2, Sipic 2, Barisic Jaman 5/2, Jelinic 4. Csere: Mrdenovic, Buvinic 3, Manci Micevic, Eter, Lavric, Rotim 1.

Vezetőedző:

Hrvoje Horvat.

Hétméteres:

1/1 ill. 3/3.

Kiállítás:

2 perc ill. 0 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.