Kézilabda: csoportelső az ausztriai felkészülési tornán a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_ausztria

Második és egyben utolsó csoportmérkőzését is megnyerte Juan Carlos Pastor csapata az Auszriában zajló Styrian Handball Days felkészülési torán. Ezzel a Pick bejutott az elődöntőbe, ahol a horvát Nexe lesz az ellenfél ma este 19 órától.

Az előző szezon osztrák kuapgyőztesével vívta második csoportmérkőzését a MOL-Pick Szeged Ausztriában és ezúttal sem okozott gondot a győzelem. A tegnapi siker után ma Bruckban léptek pályára a kékek, ám nehezebben lendült játékba a csapat, ami leginkább a támadásokban mutatkozott meg. A kezdeti nehézségek után aztán Balogh Zsolt irányításával sikerült előnyt kiépíteni a félidőre, 16-8-ra vezetett ekkor a Pick. A második játékrész eleje Mario Sostaricról szólt, a szlovén szélső hatszor vette be az osztrákok kapuját a mérkőzés ezen periódusában. Győzelmével a Pick bejutott a felkészülési torna elődöntőjébe, ahol ma este 19 órától csap össze a horvát Nexével, a másik ágon PPD Zagreb-Velenje találkozót rendeznek.

21. Styrian Handball Days, A csoport, 2. forduló

HC Fivers WAT Margareten – MOL-Pick Szeged 18–35 (8–16)
Bruck, Ausztria. 50 néző.
MOL-Pick Szeged: Sego – Pedro 3, Gaber 2, Källman 1, Blazevic, Bodó 2, Zhitnikov 1. Csere: Sierra, Nagy M. (kapus), Balogh 5/5, Gorbok 2, T. Petrus 3, Buntic 1, Zubai 1, Sostaric 6, Sigurmannsson 1, Skube 6/3, Fekete B. 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
A Fivers gólszerzői: Brenneis 3, Aljetic 3, M. Nikolic 2, Ziura 2, Brandfellner 2, Jonas 1, Riede 1, Stummer 1, Kolar 1, Buchner 1, Stefanovic 1.
Hétméteres: 1/0 ill. 8/8.
Kiállítás: 6 perc ill. 12 perc.

Előző sztori

LMP: a kormány cserben hagyja az egyszülős családokat

Következő sztori

Balog Zoltán: a népművészet fontos része Szent István örökségének