Sport

Kajak-kenu: minden éremből szerzett az EYOF-on Molnár Csenge

Kajak-kenu: minden éremből szerzett az EYOF-on Molnár Csenge

2017. augusztus 8., kedd
Kajak-kenu: minden éremből szerzett az EYOF-on Molnár Csenge
molnar_csenge_eyof

Egyéniben és párosban is sikerült érmet szerezni az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a DÉMÁSZ Szeged VE tehetséges kenusának: a 15 éves Molnár Csenge pályafutása legnagyszerűbb versenyén van túl.

A Dózsa György Általános iskola kajak-kenu tagozatából indult versenyző teljes éremkollekcióval térhetett haza Győrből: a 15-16 évesek mezőnyében C1 500 méteren nem volt nála gyorsabb,

Horváth Benedekkel

alkotott mix párosa szintén ezen a távon másodikként ért célba, 200 méteren pedig negyedik lett, 200 méteren egyéniben harmadik helyen végzett."Nem tudhattuk, hogy mire számíthatunk az eredmények tekintetében. Tavaly is erős volt a mezőny az olimpiai reménységek versenyén, de most az európai elit képviseltette magát. Főleg a női vonalon erős fehéroroszok, az oroszok és a németek is itt voltak. Nagyon meg kellett küzdeni minden helyezésért, a lebonyolítás külön nehezítette ezt. Négyes döntőket rendeztek, így az előfutamból két továbbjutó volt, a középfutamból pedig csak egy. Csengének minden pályája döntővel ért fel, összehasonlítva egy magyar bajnoksággal, négy futamból három volt erős, az EYOF-on pedig egy hét alatt kőkemény 12 futam várt rá. A végére nem csak rajta látszódtak a fáradtság jelei, a legkisebb hiba is helyezésbe kerül 200 méteren" - összegezte tanítványa teljesítményét portálunknak

Kása Péter

,

Molnár Csenge

edzője.

molnar_csenge_eyof_2

Az edző hozzátette, nagy élmény volt számukra az EYOF, azt viszont látni kell, hogy iszonyatosan erősödik a női kenu mezőnye. "2010-ben rendezték az első futamukat, mivel az egyes és a páros olimpiai szám lett, borzasztó keményen ráálltak erre az országok. Az ifjúságiaknál már kubai, vagy mexikói versenyzőkkel is találkozhatunk, akiket megpróbálnak felépíteni. A magyar bajnokságon is több előfutam van most már női kenuban, mint a férfiaknál" - tért ki rá Kása Péter, aki kifejtette, ugyan készülhettek a sorozatterhelésre, és volt is idő a pihenésre, viszont sok kemény pályát kellett menni. "Csenge a teljesítőképessége határán mozgott, bár rossz rajtot vett 200 méteren, de sikerült felkapaszkodnia. Értékes tapasztalatokat szereztünk Győrben, ahol egyfajta miniolimpián vehettünk részt. Ilyennel nem nagyon találkoznak ezek a fiatal versenyzők, Csenge ebből a szempontból szerencsés, mert volt már több ifi vb-n vagy Eb-n" - nyilatkozta a DÉMÁSZ Szeged VE edzője. "Igazából komolyabb elvárásaim nem voltak az eredményeket illetően. Edzőm, Kása Péter azt kérte tőlem, hogy érezzem jól magam, élvezzem a versenyzést és próbáljam magamból kihozni a maximumot. Az edzőm nagyon megdícsért a futam után és persze együtt örültünk az aranyéremnek. A taktika alapján az elején visszafogtam magam. Tudatosan figyeltem arra, hogy ne menjek el a többiekkel, ha ők nagyobb iramban kezdenek. A riválisaim el is húztak tőlem, de bíztam benne, hogy a tempót nem fogják bírni. 300 méter után indítottam és szépen lassan ledolgoztam a hátrányt, megelőztem őket és végül elég nagy előnnyel nyertem. Pályafutásom eddigi legnagyszerűbb versenye volt az EYOF, a három érem pedig csak hab a tortán. Nagyon sok munka van ezekben a sikerekben!" - mondta a klub honlapjának az EYOF-ot követően Molnár Csenge. Molnár Csenge a hétvégén a ráckevei maraton világbajnoki válogatón vesz részt, és Csenge számára még elképzelhető, hogy a felnőtt országos bajnokságon is rajthoz áll párosban, majd a rasicei olimpiai reménységek versenye vár még a fiatal kenusra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.