Jótékonysági futás a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már hagyományosnak mondható a „Fuss az életekért!” jótékonysági futás, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára. A mozogni vágyók szeptember 9-én Vizi Andrással, a futás „arcával” és Szombathelyi Nórával (a Fit World edzője) is találkozhatnak a Vértónál.

Idén szeptember 9-én, a Tágas Tér Fesztivál keretein belül a SPORTKOALÍCIÓ, a SunCity Triathlon Team és a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottságának a közreműködésével a Vértó körül lesz a rendezvény.

Az esemény idei élsportolója Vizi András, aki a Szegedi Gyermekklinika sebésze, számos sporteredmény birtokosa, többek között július másodika óta Ironman. A bemelegítést Szombathelyi Nóra a Fit World edzője tartja. Az életmentő futást 1 és 5 km-es távon lehet teljesíteni, amelynek részvételi díja 1000 Ft. Nevezni szombaton a helyszínen 8:00 órától vagy 08. 30-án 16:00-19:00-ig az Árpád téren, illetve 09.05-én 10:00-15:00 között az Alapítvány Tanácsadó és Továbbképző Központjában (Szeged, Tábor u. 5.) is lehet, így elkerülhető a sorban állás. A nevezési díjak 100%-a az Alapítvány munkáját támogatja.

A rendezvény célja, felhívni a lakosság figyelmét az Alapítvány életmentő munkájára, illetve a befolyt adomány hozzásegíti a Szolgálatot egy Astrup készülék és a hozzá tartozó tesztek megvásárlásához. A készülék egy csepp vérből képes pontos tájékoztatást adni a beteg állapotáról, aki így a legmegfelelőbb ellátást kaphatja a mentés során.

Az előzetes nevezéskor és a futás napján is bárki megtekintheti a koraszülött rohamkocsit, amely évente sok száz gyermeket ment egész Dél-Magyarországon, már 25 éve. (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye). A rendezvény az eredményhirdetéssel, éremátadással és a támogatók által felajánlott tombolák sorsolásával délben fejeződik be.

A hétvégén, illetve a futás napján is lehetőség lesz a Tágas Tér Fesztivál ingyenes programjain is részt venni, amelyről részletesebb információk a www.tagaster.hu weboldalon olvasható.

További információk az esemény Facebook oldalán.

Előző sztori

Orbán Viktor Mongólia elnökével tárgyalt

Következő sztori

Évindító szakmai nap Orosházán