Kultúra

Interetno fesztivállal vár Szabadka

Interetno fesztivállal vár Szabadka

2017. augusztus 19., szombat
Interetno fesztivállal vár Szabadka
interetno_fesztival_2017

Idegen kultúrákkal, néptáncokkal és emberekkel lehet ismerkedni az idén tizenhatodik Interetno fesztiválon, melynek a két legfőbb támogatója a Népkör Magyar Művelődési Központ és Szabadka Város Önkormányzata.

Augusztus 22-26. között Szabadka ad otthont a 16. Interetno fesztiválnak, ahol lehetőség nyílik megismerkedni idegen kultúrákkal, néptáncokkal és emberekkel. A szokásokhoz híven most is megszervezik a kirakodóvásárt, az Aranykapu játszóházat és a borutcát, valamint a gasztrofalut. A régi mesterségek szintén bemutatkoznak, így biztos, hogy senki sem fog unatkozni, aki ellátogat Délvidék egyik legszebb városába. Az eseményen négy szerbiai és hét külföldi táncegyüttes képviselteti magát. Magyarországon és Szerbián kívül, még Lettországból, Mexikóból, Chiléből, Hondurasból, illetve Paraguayból érkeznek fellépők. A rendezvény az előző évekhez hasonlóan nem csak Szabadkán, de Zentán, Szenttamáson és Kiskunhalason is kisebb formában megvalósul. https://www.youtube.com/watch?v=2-gQFsSZ5Jw Ami a koncerteket illeti, a Szökős zenekartól kezdve, a Ravnicán keresztül egészen a Jolly Jackersig mindenki megtalálhatja a magának tetsző zenét. A táncfellépéseket minden este a Népkör Magyar Művelődési Központ színpadán láthatjuk. A felnőttek mellett tizenhárom gyermek táncegyüttes is bemutatkozik. Az Etnopolis útlevelet augusztus 20-tól lehet beszerezni, mely ingyenes fesztiválklub belépőket tartalmazz, valamint rövid tájékoztatást nyújt az esemény programjairól.

Bodrogi Béla

, a rendezvény egyik főszervezője kifejezte külön örömét, hogy mára az Interetno fesztivál egy rangos nyári programmá vált, mely tagja a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének is.

Bodrogi Hajnalka

szervező spedig reményét fejezte ki, hogy ezúttal is egy sikeres, színes és egyben izgalmas fesztivál vár a résztvevőkre. A záró ceremónia augusztus 26-án Palicson lesz. További információk elérhetők az esemény hivatalos

honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.