Sport

Hátország: aranytól a bronzig – szegedi kézilabdás eredmények

Hátország: aranytól a bronzig – szegedi kézilabdás eredmények

2017. augusztus 14., hétfő
Hátország: aranytól a bronzig – szegedi kézilabdás eredmények
kszse_cell_cup_u12

A dobogó minden fokára jutott egy-egy szegedi kézilabda csapat a 21 ország részvételével zajló, Veszprémben és környékén megrendezett Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon.

Idén XXI. alkalommal rendezték meg Veszprémben és környékén, összesen 9 sportcsarnokban a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált. A tornán a résztvevő 21 ország 78 klubjának 141 csapata között ott voltak a szegedi kézisek is, akik a torna során dobott több mint 18.000 gólból és az érmekből is szép eredményekkel vették ki a részüket. A Pick szeged 18 éven aluli fiú csapata a 10., a 12 éven aluli az 5. helyen végzett. Ezüst érmes lett a Kis Márk által vezetett Pick Szeged 14 éven aluli fiú csapata, mely az Arénában játszott döntőben sajnos 28-20-ra alul maradt a veszprémi Éles KISE csapata ellen. Bár szoros meccsen, de a 16 éven aluli fiúkból álló Pick-csapat a bronzmeccsen 2 góllal, 20-18-ra megverte a Veszprémi Kézilabda Kft.-t, így a Goór Róbert által vezényelt csapat szintén dobogóra állhatott és bronzérmet vehetett át. A 12 éven aluli lányok kategóriájában (WU12) a Dobó Andrea vezette Kézilabda Szeged SE a 16 csapatos kategóriában tajvani és szlovák ellenfeleit is legyőzve végül a szlovák dunaszerdahelyi csapat ellen játszotta a döntőt a Veszprém Arénában, ahol 15-12-re megnyerte a meccset. A kategória legjobb játékosa, Csamangó Nóra is ebből a csapatból került ki. Így végül a dobogó minden fokán jutott hely a szegedi kéziseknek, akik a pénteki, Veszprém Arénában zajló díjátadón vehették át a 2-3. helyezetteknek járó érmet és kupát, valamint elhozhatták az első helyezetteknek járó koronát a királynék városából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.