Gyurcsány felesége állhat a baloldal élére

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dobrev_klara01_gs

Nem csendesedik a cirkusz a baloldal választási készülődése körül: Hiller István erősen támadja Botka Lászlót, Gyurcsány Ferenc pedig feleségét, Dobrev Klárát ajánlja közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek.

Az MSZP minapi vezetőségi ülésén Hiller István választmányi elnök nekiment Botka László miniszterelnök-jelöltnek – írja baloldali forrásokra hivatkozva a Figyelő. A szegedi polgármester nem csak nem hoz eredményeket, de a szövetségi politikát is zátonyra futtatta, Botka tevékenysége nyomán eddig egyetlen mérhető formáció sem csatlakozott a szocikhoz.

Az MSZP hajcihőjéhez képest még érdekesebb fordulatot mutatott Gyurcsány Ferenc: a DK elnöke feleségét, Dobrev Klárát ajánlotta közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek, ezzel lemondva közös listás helyéről. “Gyurcsány ezzel bebizonyítja lehetséges szövetségeseinek, hogy kész “áldozatot” vállalni, és megfelelni Botka feltételének” – írta a Figyelő. A döntés hátterében az is állhat, hogy egy női jelöltet nem lehet olyan agresszívan támadni a kampány során, de talán az sem közömbös a volt miniszterelnök szempontjából, hogy Gyurcsány felesége révén közel maradhat a frontvonalhoz.

Előző sztori

Szijjártó: továbbra is rendkívüli az európai terrorfenyegetettség

Következő sztori

Testkamerákat tesztelnek a MÁV jegyvizsgálói