Kultúra

Gyerekkönyv-bemutatóval indul az ősz a Somogyiban

Gyerekkönyv-bemutatóval indul az ősz a Somogyiban

2017. augusztus 31., csütörtök
Gyerekkönyv-bemutatóval indul az ősz a Somogyiban

Angol gyerekkönyvekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Somogyi-könyvtárban, ezen felül beszélgetésre, könyvbemutatóra és kiállításra is várja vendégeit az intézmény.

A „0-18 éves korosztálynak” szól a mese – ismeretterjesztő és nyelvkönyveket, valamint szépirodalmat kiadó, 1973-ban alapított londoni Usborne kínálata. Az angol nyelvű kiadványokkal közelebbről is megismerkedhetnek a gyerekek, szülők és pedagógusok a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában, szeptember 2-án, szombaton. A program 10.30 órakor kezdődik.

Könyvtárba a legjobbakkal! – Vendég: Hász Róbert

Hász Róbert

Márai Sándor-díjas író, a Tiszatáj című folyóirat főszerkesztője lesz a Könyvtárba a legjobbakkal! című program vendége a Somogyi-könyvtárban, szeptember 4-én, hétfőn. Az első emeleti folyóiratolvasó-teremben, 16 órakor kezdődő beszélgetést Kollár Árpád vezeti. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület támogatja.

Élni nélküle – könyvbemutató

„Azt mondják, az idő begyógyítja a sebeket. Ez valóban így lehet. A testi sebek begyógyulnak, megszűnik a fájdalom, de nyomtalanul azok sem tűnnek el. A lelki sebek mikor gyógyulnak be? Mikor érezzük már azt, hogy nem fáj? Eljön valaha az a pillanat, amikor nem fájdalommal, hanem szeretettel tudunk gondolni eltávozott szerettünkre? Eljön valamikor az a pillanat, amikor ismét boldogan tudjuk élni az életünket?” – olvasható az Élni nélküle című kötet ismertetőjében (mairodalma.hu). Az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhely antológiájának bemutatója szeptember 7-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Somogyi-könyvtár alagsori klubjában. A rendezvényen felolvasnak a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Körének tagjai.

Egyensúly – Székó Gábor szobrai a Somogyiban

Székó Gábor

szegedi szobrászművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében, szeptember 7-én, csütörtökön 17 órakor. Az Egyensúly című tárlat anyagát Vesmás Péter Ybl-díjas szegedi építész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. „Székó Gábor 1969. január 23-án született Szegeden. A legendás Tömörkény Gimnázium képzőművészeti tagozatán 1987-ben érettségizett szobrász szakon. Itt Kalmár Mártontól tanult legtöbbet. A Képzőművészeti Főiskolára (később: Egyetemre) harmadik nekifutásra vették fel. Képzőművészeti Egyetem és a Mesterképző elvégzése után – ahol

Kő Pál

volt a mestere – 1995-ben visszatért szülővárosába, s azóta is itt él, alkot. Nyaranta a zalaszentgróti és a villányi művésztelepeken dolgozik. Jelenleg a Tér és Forma Építészstúdió tervezőivel karöltve bekapcsolódott a város tereinek rehabilitációs, újjátervezési folyamatába: az új arculatot nyerő terekre köztéri alkotásokat tervez. A kőből épített szobrok a beléjük rejtett áramforrás segítségével őrzik fényüket, egyensúlyt keresve az építő, s az eredendő törvényszerűségek között. A portrészobrászat foglalkoztatta a legintenzívebben. 1994-ben diplomázott és figyelemre méltó teljesítménye nyomán még egy esztendőt a mesterképzőn tölthetett. Új munkáiban a fa és a mészkő „házasításával” teremt különös, sajátos hangulatot, farag a bensőségességet megőrző, ám a monumentalitást is magában hordozó szobrokat” – írja az alkotóról

Tóth Attila

(artportal.hu).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.