Sport

Gyémánt Liga - Márton Anita ezüstérmes a zürichi döntőben

Gyémánt Liga - Márton Anita ezüstérmes a zürichi döntőben

2017. augusztus 24., csütörtök
Gyémánt Liga - Márton Anita ezüstérmes a zürichi döntőben
Márton Anita

Márton Anita súlylökő ezüstérmet szerzett csütörtökön az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat zürichi döntőjében.

A nyirkos, vizes pályán megrendezett versenyen Márton 18,26 méterrel kezdett, ennél jobbat csak a londoni vb-n a magyar versenyző előtt aranyérmes kínai Kung Li-csiao tudott (18,81). A folytatásban viszont Kung egyre inkább bemelegedett, sorozatról sorozatra javított, így ellépett riválisaitól. Köztük a stagnáló Mártontól, akit közben egyetlen igazán jó kísérletével, legjobb idei eredményével a fehérorosz Julija Leancsuk is megelőzött. A kiegyensúlyozottan teljesítő magyar az ötödik sorozatban 18,54-gyel előzte vissza Leancsukot. Még időben, ugyanis a záró körben érvénytelen volt Márton kísérlete. A londoni olimpián ezüstérmes Kung hat kísérletéből ötször tudott 19 méter fölé menni, ez rajta kívül senki másnak nem sikerült. A kínai bármelyik kísérletével megnyerte volna a versenyt. Az olimpiai bronz- és vb-ezüstérmes magyar súlylökő 25 ponttal első lett a Gyémánt Liga-sorozat selejtezőjében. Egyéni rekordja 19,87, az idei legjobbja 19,63. A londoni vb-n 19,49-cel lett második a 19,94-gyel győztes Kung mögött.

Eredmény (a verseny honlapjáról):

női súlylökés: -------------- 1. Kung Li-csiao (kínai) 19,60 m 2. Márton Anita 18,54 3. Julija Leancsuk (fehérorosz) 18,47

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.