Gyémánt Liga – Márton Anita ezüstérmes a zürichi döntőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márton Anita

Márton Anita súlylökő ezüstérmet szerzett csütörtökön az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat zürichi döntőjében.

A nyirkos, vizes pályán megrendezett versenyen Márton 18,26 méterrel kezdett, ennél jobbat csak a londoni vb-n a magyar versenyző előtt aranyérmes kínai Kung Li-csiao tudott (18,81). A folytatásban viszont Kung egyre inkább bemelegedett, sorozatról sorozatra javított, így ellépett riválisaitól. Köztük a stagnáló Mártontól, akit közben egyetlen igazán jó kísérletével, legjobb idei eredményével a fehérorosz Julija Leancsuk is megelőzött. A kiegyensúlyozottan teljesítő magyar az ötödik sorozatban 18,54-gyel előzte vissza Leancsukot. Még időben, ugyanis a záró körben érvénytelen volt Márton kísérlete.

A londoni olimpián ezüstérmes Kung hat kísérletéből ötször tudott 19 méter fölé menni, ez rajta kívül senki másnak nem sikerült. A kínai bármelyik kísérletével megnyerte volna a versenyt.

Az olimpiai bronz- és vb-ezüstérmes magyar súlylökő 25 ponttal első lett a Gyémánt Liga-sorozat selejtezőjében. Egyéni rekordja 19,87, az idei legjobbja 19,63. A londoni vb-n 19,49-cel lett második a 19,94-gyel győztes Kung mögött.

Eredmény (a verseny honlapjáról):
női súlylökés:
————–
1. Kung Li-csiao (kínai) 19,60 m
2. Márton Anita 18,54
3. Julija Leancsuk (fehérorosz) 18,47

Default thumbnail
Előző sztori

Szijjártó: emelik a konzulok számát

Default thumbnail
Következő sztori

Kajak-kenu vb - A beteg Medveczky és Vasbányai sem jutott az A döntőbe

Legutóbbi hasonló cikkek