Forr a levegő az MSZP-n belül: Tóth József is nekiment Botkának

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László; Molnár Gyula

Úgy volt, hogy közös kiállással demonstrálják a párton belüli harcok végét, ehhez képest Tóth József a színfalak mögött azt mondta, nem áll össze Botka Lászlóval – írja a zoom.hu.

Kisebb botrányba fulladt az MSZP Országos Választási Bizottságának (OVB) mai ülése Budapesten – tudta meg a zoom.hu, több forrás is megerősítette, hogy Tóth József keményen nekiment Botka Lászlónak. A XIII. kerületi polgármester újra kiállt a demokratikus pártok összefogása mellett, és azt kérte az MSZP miniszterelnök-jelöltjétől, hogy változtassa meg az ezzel kapcsolatos politikáját. Ismert, Botka László korábban többször is leszögezte, hogy kizártnak tartja az együttműködést Gyurcsány Ferenccel.

A mai események annak fényében különösen érdekesek, hogy információk szerint a szocialisták eredetileg arra készültek, hogy demonstratív módon kiállnak a párton belüli egység mellett, és közös sajtótájékoztatón jelentik be, hogy a jövő évi választások előtt Kunhalmi Ágnes és Tóth József közösen dolgozik majd az MSZP budapesti sikeréért.

Az MSZP koradélután kiadott közleménye is ezt a látszatot erősíti. Ebben azt írták: “a bizottság felkéri Tóth József XIII. kerületi polgármestert, a budapesti jelöltállítás koordinátorát, hogy az MSZP budapesti elnökével, Kunhalmi Ágnessel együttműködve, terjessze az OVB elé javaslatát a 18 budapesti egyéni választási körzet legesélyesebb, a demokratikus oldal szavazatmaximálására képes országgyűlési képviselő-jelöltjének személyéről, valamint kezdjék el a választási Budapest-program kidolgozását.”

Ehhez képest Tóth a zárt ülésen közölte, nem áll ki a sajtó elé Botkával és Kunhalmival. Információnk szerint a XIII. kerületi polgármester azt is zokon vette, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje belerángatta a Molnár Zsolttal vívott háborújába.

Előző sztori

Négy év elteltével is véd a mogyoróallergia ellen egy új kezelés

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége teljes Csongrád megyei programja + TABELLÁK