Közélet

Fidesz: visszautasítjuk a Soros-terv balliberális támogatóinak támadásait (FRISSÍTVE)

Fidesz: visszautasítjuk a Soros-terv balliberális támogatóinak támadásait (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 1., kedd
Fidesz: visszautasítjuk a Soros-terv balliberális támogatóinak támadásait (FRISSÍTVE)
soros_gyorgy_mti

A Fidesz a leghatározottabban visszautasítja azokat a Magyarországgal kapcsolatos durva kijelentéseket és fenyegetéseket, amelyeket a "Soros-terv" nyugat-európai balliberális támogatói, Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölt és Christian Kern osztrák szociáldemokrata kancellár tett az elmúlt napokban - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs

felhívta a figyelmet arra, hogy mindkét országban választási kampány zajlik, Németországban szeptemberben, Ausztriában pedig októberben lesznek választások, és egyik országban sem állnak jól a baloldali erők. Úgy vélte: talán ezt a politikai sikertelenséget és frusztráltságot akarják úgy levezetni vagy kompenzálni, hogy Magyarország ellen durva támadásokat intéznek. Hangsúlyozta:

Martin Schulz

és

Christian Kern

a "Soros-terv" támogatói, akik nem a nemzetek Európájában hisznek, hanem valamiféle "hagymázas elképzelésben, ahol a nemzeteket megszüntetik és egy közös európai bürokrácia diktálja azt, hogy hogyan kell az életünket élni". A két politikus bevándorlók tömegeit akarja Európába hozni, ebben támogatják a brüsszeli politikát és

Soros György

elképzeléseit, és támadják mindazokat, így Magyarországot is, akik szembemennek ezekkel a tervekkel - tette hozzá. Szerinte ezek a durva támadások, fenyegetések és zsarolások egyre fokozódnak, most már szóba kerülnek olyan jogi és a politikai eljárások is, mint az uniós fejlesztési források megvonása vagy csökkentése és akár a szavazati jog megvonása. Kijelentette: mindez súlyosan sérti a magyar szuverenitást és azt az elvet, hogy az Európai Unióban a nemzetállamok saját döntésük alapján és döntési jogköreiket megőrizve működnek együtt. Ezek a politikusok nem tartják tiszteletben a magyarok véleményét, a magyar Országgyűlés döntéseit, és erőltetni akarják Brüsszel és Soros György migrációs elképzeléseit - tette hozzá. Hidvéghi Balázs a Fidesz nevében a leghatározottabban visszautasította ezt, és kijelentette: nem fogadják el azt, hogy Nyugat-Európából ilyen stílusban üzengessenek Magyarországnak, nem fogadják el, hogy "sikertelen és frusztrált" baloldali politikusok Magyarországot és más tagállamokat támadjanak egy olyan elképzelés érdekében, ami szembemegy az emberek véleményével és a nemzetek érdekeivel. Kitért arra is, hogy az elhibázott bevándorláspolitika komoly biztonsági válságot okozott Európában, Nyugat-Európa városaiban mára állandóvá vált a terrorveszély, közép- és hosszú távon pedig komoly szociális feszültségekhez vezet, ha idegen hátterű, más kultúrájú, az európai szabályokat el nem fogadó tömegeket hoznak be a kontinensre. Hidvéghi Balázs szerint mára már ezt nemcsak Magyarország látja így, hanem a nyugat-európai szavazópolgárok is, ez magyarázza, hogy miért csökken a balliberális erők támogatottsága Ausztriában és Németországban. Christian Kern osztrák szociáldemokrata kancellár a közelmúltban két lapinterjúban is bírálta Magyarországot. Az Österreich című politikai és közéleti osztrák lap vasárnapi számában - arra a kérdésre, hogy Magyarországgal és Lengyelországgal szemben anyagi nyomásgyakorlásra van-e szükség - azt mondta, "mivel bizonyos országok milliárdos hozzájárulásokat szereznek az uniós adókból, legalább annyi +ellenszolgáltatást+ meg lehet követelni, hogy tartsák magukat az uniós szabályokhoz". Martin Schulz a múlt héten Rómában a menekültek "igazságos" elosztását sürgette az uniós tagállamok között. Hidvéghi Balázs kérdésre válaszolva "bolhacirkusznak" nevezte a

Botka László

MSZP-s miniszterelnök-jelölt és

Molnár Zsolt

szocialista elnökségi tag közötti konfliktust. Úgy vélte: a baloldalon "nagyotmondási verseny" és "politikai kiszorítósdi" zajlik, a baloldal továbbra is saját magával van elfoglalva, nem a magyarok problémáival és az ország sorsával. A Fidesz ebben nem akar részt venni - jegyezte meg. A bírók választásával kapcsolatos kormányzati elképzelésekről szóló kérdésre válaszolva a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: ez szakmai kérdés, amiben az Igazságügyi Minisztérium és az Országos Bírósági Hivatal illetékes. Megjegyezte: ebben az ügyben ugyanazt a nyomásgyakorlást véli felfedezni, mint ami migráció kérdésében éri Magyarországot. Arra a felvetésre, hogy sajtószabadság szempontjából nem aggályos-e, hogy újabb három megyei napilap került Fidesz-közeli vállalkozó kezébe, Hidvéghi Balázs azt mondta: ezek üzleti kérdések, amiket a Fidesz nem kommentál. Hozzátette: a sajtószabadság alapvetően nem tulajdoni kérdéseken múlik, hanem azon, hogyan végzik a munkájukat az újságírók, szerkesztők, ezért ebben problémát nem lát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.