Hungarikum Fesztivál: érték és minőség a Széchenyi téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hungarikum002kf

Italok, hentesáruk és egyéb kézműves remekek – idén is kiváló magyar termékek széles választékával találkozhatnak az érdeklődők Szegeden, a Hungarikum Fesztivál keretein belül.

A magyarsághoz és a magyar kultúrához szorosan köthető termékek legjavát vonultatják fel a meghívott kiállítók, így próbálják közelebb hozni ezeket a társadalomhoz. Egészen vasárnapig a kézműves termékek mellett többek között ősi magyar borvidékek remekeivel, őstermelők által előállított gasztronómiai különlegességekkel is megismerkedhetnek a Széchenyi térre kilátogatók.

„Különleges ízvilág, mézédes, homokon terem” – foglalta össze röviden Ürmös Márta a szatymazi őszibarack jellegzetességeit, aki közben már kínálta is az érdeklődőket a „barack hazájában” termett gyümölccsel. Elmondta, hogy a fesztivál is egy remek alkalom arra, hogy a Szatymaz védjegyének számító termést tovább népszerűsítsék. Többen kimondottan azért látogatnak el a településre, hogy megkóstolhassák a lédús gyümölcsöt. A húsáruk is nagy népszerűségnek örvendenek a fesztiválra kilátogatók körében. A hagyományos ízeket kedvelők mellett az ínyencek is találhatnak kedvükre valót. „Szarvaskolbásszal készültünk elsősorban, de természetesen a sertésből készült kolbász, valamint libatepertő is színesíti a kínálatunkat. A szarvasból készült termék talán még nem annyira elterjedt, az érdeklődők kíváncsiságát azonban felkelti, a visszajelzések pozitívak” – emelte ki Schmidt Attila hozzátéve, a szarvashús egyedi ízeit megőrizve törekszenek úgy elkészíteni a terméket, hogy az széles körben befogadható legyen.

hungarikum006kf

Az italok sem maradhatnak ki a sorból, Zsombóról kézműves sörökkel készültek. „Világos sör, ír jellegű vörös sör, valamint meggysör teszi ki a repertoárt. Mindegyik egyedi ízvilágot képvisel, a favoritnak a meggysörünk mondható, amely igazi meggysör, meggyvelőn érlelve készítjük, nincs keserű utóíze” – ismertette Óvári Tímea. Véleménye szerint a kétezres években a fogyasztói kultúrában már kevésbé a mennyiség a mérvadó, sokan nyitottak az egyedi termékekre, amelyek eltérhetnek a megszokottól, ugyanakkor minőséget képviselnek. Az érdeklődőket a kiváló minőségi magyar termékek mellett egyéb kiegészítő programokkal is várják. A négynapos programsorban szerepelnek táncos produkciók, koncertek és egyéb ismeretterjesztő előadások is. A részletek ide kattintva érhetőek el.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Házméretű aszteroida halad el a Föld mellett októberben

Következő sztori

Kézilabda: Dunaújvárosban folytatódott az SZKKSE felkészülése

Legutóbbi hasonló cikkek