Közélet

Előzetesét indítványozta az ügyészség a kiskorúakat kirabló hódmezővásárhelyi férfinek

Előzetesét indítványozta az ügyészség a kiskorúakat kirabló hódmezővásárhelyi férfinek

2017. augusztus 9., szerda
Előzetesét indítványozta az ügyészség a kiskorúakat kirabló hódmezővásárhelyi férfinek

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el előzetes letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki két kiskorút rabolt ki, valamint hajléktalanokat is bántalmazott.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ez év júliusának közepén az éjjeli órákban Hódmezővásárhelyen tettleg bántalmazta a vele addig együtt italozó három hajléktalan sértettet, akik 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A rendőrség másnap gyanúsítottként hallgatta ki a férfit garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt. Ezen eljárás alatt, augusztus 7-én a férfi a Hódmezővásárhelyen található egyik benzinkút melletti kerékpárúton megállított két 14. életévét be nem töltött sértettet, akiktől pénzt kért cigarettára. Az egyik kiskorú 20 forintot ajánlott fel, de a gyanúsított erre nem tartott igényt, majd ezt követően megfenyegette a sértetteket, hogy átkutatja a táskájukat és ruházatukat és ha pénzt talál náluk megveri őket. Ennek hatására az egyik sértett 200.-Ft-ot akart átnyújtani a férfinak, aki azonban észlelte, hogy több pénz is van a pénztárcában, ezért erőszakkal elvette azt a benne levő 2.000.-Ft-tal együtt. A rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az egyébként már hat alkalommal büntetett és különös visszaesőnek is minősülő férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.