Közélet

Előzetes letartóztatásban a kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vett szerb férfi

Előzetes letartóztatásban a kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vett szerb férfi

2017. augusztus 18., péntek
Előzetes letartóztatásban a kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vett szerb férfi
bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a szerb állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 17-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. augusztus 15-én 10 óra 30 perc körüli időben a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen Magyarország területére történő belépéskor a tulajdonát képző és általa vezetett gépkocsi dupla fenéklemezében elrejtve 29 csomagban összesen közel 27 kilogramm bruttó tömegű kábítószer-gyanús növényi törmeléket hozott be Magyarország területére. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a magyarországi lakó és tartózkodási hellyel nem rendelkező, szerb állampolgárságú gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, melyre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Továbbá megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított ezidáig ismeretlen társaival való összebeszélés útján, valamint a lehetséges tanúk befolyásolásával, bizonyítékok eltüntetésével a bizonyítási eljárás meghiúsítására, vagy megnehezítésére törekedne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.