Baktóban melléképület égett, Csongrádon háztetőre hasadt egy faág

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Számos dolga akadt a tűzoltóknak az elmúlt hétvégén, a riasztásokról a honlapján számolt be a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szegedi tűzoltókat szombaton öt szabadtéri tűzesethez riasztották. Ezer négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet Szeged külterületén, a Baktói kiskertekben. A Zsitva sorról is érkezett lakossági bejelentés a kora délutáni órákban, itt két hektáron égett a füves, bozótos terület. A Vértói út végén is szabadtéri tűzesethez riasztották a város hivatásos egységét, itt ezer négyzetméteren pusztítottak a lángok. A délutáni órákban további két bejelentés érkezett Szeged területéről, a Rév utca mellett és a Szélső soron lángolt az avar és a nádas terület. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően személyi sérülés egyik esetben sem történt, a tűz nem okozott komolyabb károkat a környezetben.

Leszakadt faághoz riasztották a szegedi egységeket szombaton délelőtt. A Tisza Lajos körútról érkezett lakossági bejelentés, az ág a gyalogosok forgalmát is veszélyeztette. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést. Csongrádon, a Barátság utcában pedig háztetőre hasadt egy nagy méretű ág, a mentéshez a város hivatásos egységét riasztotta a szegedi főügyelet.

Egy negyven négyzetméteres melléképület lángolt vasárnap kora délután Szegeden, a Baktói városrészben. A város hivatásos egységei a riasztást követően rövid időn belül a helyszínre értek, több vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűzesetben senki sem sérült meg, a tűz okának felderítésére a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere tűzeseti helyszíni szemlét hajtott végre.

Előző sztori

Országos rajtköveken állnának a Hódok

Következő sztori

Hátország: Erdélyben edzőtáboroznak a szegedi hokisok