Bulvár

A Szegedi Vadaspark is csatlakozik az Állatkertek Éjszakája programhoz

A Szegedi Vadaspark is csatlakozik az Állatkertek Éjszakája programhoz

2017. augusztus 17., csütörtök
A Szegedi Vadaspark is csatlakozik az Állatkertek Éjszakája programhoz
szabadteri_vadaspark09_gs

Hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert - többek között a Szegedi Vadaspark is - csatlakozott.

A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják. Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az VI. Állatkertek Éjszakáján, amelyet augusztus 25-én, azaz a nyár utolsó péntekén rendeznek meg. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veresegyházon pedig a Medveotthon kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

Szombaton sztárok a Vadasparkban

A Szegedi Szabadtéri Játékok régóta fontos partnere a Vadasparknak, nem egyszer láttuk már vendégül a művészeket egy kellemes kirándulásra. Most szombaton ez a látogatás kifejezetten szórakoztatónak ígérkezik, hiszen a Notre Dame-i toronyőr stábja is a Vadasparkban piheni ki az előadások fáradalmait. Így a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház nagyszabású musicalprodukciójának főszereplőivel, többek közt

Veréb Tamással

,

Gubik Petrával

,

Vágó Zsuzsival

és

Homonnay Zsolttal

is találkozhatnak a látogatók augusztus 19-én, szombaton. 14:15-kor, a Zsiráfház teraszáról indul a csapat, hogy még az esti előadás előtt különleges kalandban legyen részük, hiszen – többek között - zsiráfokat, gyűrűsfarkú makikat etethetnek, sőt, részt vehetnek a borjúfókák tréningjén is. A látogatók így rendhagyó Zoo Típusú Találkozások állatbemutató programot tekinthetnek meg a 16.00-ig tartó közös séta során.

Vadnyugat Szegeden

Vasárnap egy, elsősorban filmekből ismert látvány és mozgásvilág tanúi és részesei lehetnek azok, akik a Szegedi Vadasparkban töltenek néhány órát. Csongrád-Bokroson van egy a magyar tájon szokatlan településforma, mégpedig egy Vadnyugati város, sheriffel, sheriffnével, sápadt arcú cowboyokkal, rézbőrű indiánokkal. Közülük lesznek néhányan a park vendégei, akik szórakoztató formában mutatják be, a számunkra bár ismerős, de mégis különleges világ néhány hagyományos virtuskodását, táncát. 11.00 és 16.00 óra között kicsik és nagyok, fiatalabbak és idősebbek vetélkedhetnek csizmahajításban és patkódobásban, próbálkozhatnak aranymosással, vagy éppen indián fejdíszt is készíthetnek. Időnként majd felcsendül az amerikai klasszikus filmekből ismerős, temperamentumos kocsmai zene, s máris lehet ropni a western táncot. Aki nem ismeri ennek lépésformáit, az itt a helyszínen meg is tanulhatja. A táncban résztvevő gyerekek még tombolahúzáson is részt vehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.