Kultúra

A nemzet fennmaradására kell törekednünk + FOTÓK

A nemzet fennmaradására kell törekednünk + FOTÓK

2017. augusztus 5., szombat
A nemzet fennmaradására kell törekednünk + FOTÓK
kru029

Ezt vallja vitéz Szilágyi Árpád, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnöke, illetve az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjai is.

Nemzetben gondolkodó írókkal és költőkkel telt meg a Nemzeti Emlékkert, ugyanis közös irodalmi délutánt rendeztek az óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör, illetve a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület fővédnökségével. A két szervezet együttműködése lassan tíz éves múltra tekint vissza. A rendezvény házigazdája

vitézSzilágyi Árpád

aktív városvédő polgár volt, aki azt hangsúlyozta, hogy nemcsak ő, de a Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjainak többsége is egyben a Magyar Kultúra Lovagja. A Nemzeti Emlékkert, mely a rendezvény helyszínéül szolgált, pompás faszobrokkal van díszítve, ahol minden adott az építő jellegű eszmecserére. A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület tizenöt éve létezik, és éppen most terveznek egy pár reformot végrehajtani, többek között szeretnének nyitni azon fiatalok irányába, akik hozzájuk hasonlóan nemzetben gondolkodnak. Szilágyi Árpád azt vallja, a nemzet fennmaradására, egységére és a tartós békére kell törekedni. Azt szeretné, hogy az ország egyben maradjon és nyitott legyen a nemzeti gondolkodásra.

kru054

Kanizsa József

író, költő szerint a Krúdy Gyula Irodalmi Kör az, ami összefogja ezt a rendezvényt, illetve idén a Kárász József Irodalmi Kör is segédkezett nekik ebben. Azt is kifejtette, hogy számára elsősorban a magyarság fontos és biztos benne, hogy lesz még folytatása ennek az eseménynek, mert szerinte a magyar közösségnek szüksége van erre. „Én mindig azt vallottam, hogy őszinte magyar vagyok, őszinte író, költő, aki a magyarságért, a népért, Magyarországért tesz, mert ez a hazánk. Itt kell, hogy részt vegyünk íróként, költőként új műveket kell letennünk az ország építésében. A jövő nemzedékéért kell tevékenykednünk”- fejtette ki Kanizsa József, akinek a jövő héten jelenik meg a 47. és 48. könyve. Az irodalmi kör feladatának tartja, hogy itt helyben Szegeden, illetve Magyarországon összetartsák a magyar nemzetet. A délután során fellépett „A harang szól” című művével.

M. Jankó János

2009 óta tagja a Krúdy Gyula Irodalmi Körnek. Eddigi két legismertebb műve a Kárpátok fohásza, valamint a Gyökerek. Megtudtuk,

Attila

királyról ír egy eposzt,

Nagy Lajos

királynak a köpenyéről egy mondát, illetve az egri várvédőkről egy művet. Nem híve az úgynevezett szabad verselésnek. Szerinte a magyar kultúrának és irodalomnak megújulásra van szüksége, mert jelenleg az, hogy egyesek elkezdenek valamit írni, majd az adott mű egyáltalán nem arról szól, mint amilyen címet adnak neki, az számára nincs rendjén. Úgy látja, az internet elvonta a fiatalokat az irodalomtól, ezért meg kell találni az utat, hogy jobban ráirányítsák a figyelmet.A színésztársadalom felelősségét szintén kiemelte, mert úgy véli, hogy a televízióban szereplő személyek közül nem mindenki használja megfelelően édes anyanyelvét.

Kiss Ervin

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.