A munkavállalók a lemaradások pótlására használják a nyári uborkaszezont

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyári uborkaszezont a dolgozók 67 százaléka arra használja fel, hogy bepótolja azokat a feladatokat, amelyekre máskor nem jutott ideje – derült ki a Profession.hu felméréséből.

A nyáron gyakran csökkenő munkaterhelésből származó szabadidő felhasználásáról megkérdezett munkavállalók mintegy negyede a személyes ügyeit intézi ilyenkor, 16 százalékuk pedig többet beszélget munkatársaival.

A válaszadók 12 százaléka mondta azt, hogy ilyenkor korábban megy haza, 17 százalék viszont nem kívánt válaszolni a kérdésre. Az uborkaszezon nem minden munkahelyen jelentkezik. A munkavállalók mindössze 33 százaléka tartja azt egyértelműen a nyár jellemzőjének, miközben 5 százalék mondta azt, hogy ilyenkor van a legtöbb munkája.

A Profession.hu Magyarország egyik legnagyobb álláskereséssel foglalkozó portálja. A cég a saját oldalán regisztrált 643 álláskereső munkavállaló válaszai alapján készült a felmérés.

Előző sztori

Közös gyakorlatot tart a brit és a magyar légierő

Következő sztori

Merkel még nem akar azon gondolkodni, kivel lépne koalícióra