Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

A húszméteres álomhatárra tör Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű olimpiai bronzérmes, az idei londoni atlétikai világbajnokság ezüstérmese teljesítményét ismerték el, aki átvehette a Csongrád Megyéért díjat.

Márton Anita hírportálunknak kiemelte, a vb-ezüst szépen csillog, az egyik kitűzött célja teljesítése azonban még várat magára. A saját országos csúcsát javítaná meg még idén az atlétika kiválósága. A közelmúltban, a megye rangos elismerését kiérdemlő sportoló számára az év még nem ért véget. A súlylökő Londonban megrendezett vb-n 19,49 méterrel második lett a kínai Kung Li-csiao mögött.

„Mostoha körülményeink voltak döntőben, a szakadó eső nem kedvezett nekem. Ilyenkor csúszik a golyó, a csapadék mellé párosuló 14 Celsius-fok pedig állandó mozgást igényelt a dobások között. A negyedik helyen álltam az utolsó lökésem előtt, boldog voltam, hogy végül a dobogóra állhattam” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Márton Anita, megjegyezve, elégedett az ezüstéremmel, azonban némi hiányérzete maradt a világeseményt követően. Elmondta, a saját országos csúcsának megdöntésére készült, amely reális cél a számára. Londonban az időjárási körülmények hátráltatták ebben. Idén még több versenyen szerepel, ahol még esélye lehet átlépnie a húszméteres álomhatárt. „Erős és szűk mezőny alakult ki a súlylökés elitjében, a centik döntenek egy-egy versenyen. Mindig van fejlődési lehetőségem és mindent meg is teszek annak érdekében, hogy még előrébb léphessek” – tette hozzá a Békéscsabai AC színeiben versenyző sportoló.

Márton Anita sikereit Békés és Csongrád megyében is kiemelt figyelemmel kísérik. Kérdésünkre válaszolva elmondta, jóleső, egyben furcsa érzés számára. „Szegedi születésű vagyok, Szegeden élek. Az élet úgy hozta, hogy egy másik város egyesületének színeit képviselem, de úgy gondolom, egy racionális döntést hoztam ebben” – mondta Márton Anita. A londoni világbajnokságon a 110 méteres gátfutásban bronzérmet szerző Baji Balázzsal egyetemben magasra tették a mércét a dél-alföldi atléták, egy ország szorított értük.

„Az atlétika sokat fejlődött az elmúlt években, többen magyarok is odaértek az élvonalba, akik jó példával állhatnak a fiatalok előtt. Sosem késő elkezdeni sportolni, rengeteg kitartást kíván. Egyik sportág sem egyszerű, örömmel veszem, ha többen döntenek a súlylökés mellett” – tette hozzá a szegedi atléta, aki legutóbb Zürichben, a Gyémánt Liga sorozat döntőjében zsebelt be ezüstérmet kiváló versenyzéssel.

Hírzóna

Szijjártó szerint csak az erős nemzeti identitású nemzetek lehetnek sikeresek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Megújult a Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum.

Tovább olvasom

Hírzóna

Átadták a Sélley-díjakat a Szegedi Ítélőtáblán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kitüntetetteket titkos szavazás keretében választották ki.

Tovább olvasom

Közélet

Szeged legerősebb olimpikonja 10 tonnát mozgat meg egy edzésen – képgaléria!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nevében a termete: Nagy Péter, vagyis Szegeden inkább Nagy Peti. A szegedi óriás annak reményében edz nap mint nap, hogy jövő ilyenkor egy kvótával a zsebében éppen Tokióba készül, ahol akkor már kislánya is szurkolhat neki az olimpián. Sándor Judit fotósunk járt Peti egyik edzésén. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál