Közélet

Visszautasította Szijjártó Péter bírálatát az Osztrák Szociáldemokrata Párt frakcióvezetője

Visszautasította Szijjártó Péter bírálatát az Osztrák Szociáldemokrata Párt frakcióvezetője

2017. július 27., csütörtök
Visszautasította Szijjártó Péter bírálatát az Osztrák Szociáldemokrata Párt frakcióvezetője

Visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek az osztrák kancellárt bíráló kijelentéseit csütörtökön az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) parlamenti frakcióvezetője.

Andreas Schieder az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva azt hangoztatta, hogy Magyarországon a demokrácia és az emberi jogok leépítése zajlik, és ez - mint fogalmazott - a szomszédos országokkal szembeni, egyre durvább vádaskodásokhoz vezet. Szijjártó Péter budapesti sajtótájékoztatóján Christian Kern osztrák kancellárnak a német Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban megjelent interjújára reagálva kijelentette: Európában hadviselés zajlik azokkal szemben, akik nem hajlandók illegális bevándorlókat befogadni, ennek a hadviselésnek két eszköze van: a jogi és a pénzügyi fenyegetőzés. A miniszter szerint létezik egy "Soros-terv" arról, miként kell fenyegetéssel rávenni országokat arra, hogy migránsokat fogadjanak be. Az osztrák kancellár nyilatkozatával "beállt" azon balliberális politikusok közé, akik ezt támogatják, és kinyilvánította, hogy el akarja venni a szerződések alapján járó uniós forrásokat - tette hozzá. Christian Kern az újságnak nyilatkozva a többi között azt mondta, az unió szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását. Az APA-nak nyilatkozva Schieder a magyar tárcavezető kijelentéseit "színvonaltalannak" nevezte. Szerinte a külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozata csupán egyik jele annak, hogy mennyire elrugaszkodott a valóságtól a magyar politika. A frakcióvezető azt hangoztatta, hogy az unió értékközösség, amelyet - mint hozzátette - "nem szabad összekeveri egy bankautomatával".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.