Közélet

Vádemelések kábítószercsempészekkel szemben

Vádemelések kábítószercsempészekkel szemben

2017. július 25., kedd
Vádemelések kábítószercsempészekkel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy macedón és egy koszovói-horvát férfival szemben, akik az év elején hoztak be nagy mennyiségű marihuánát az ország területére.

A vádiratok szerint a macedón elkövető január 5-én, a reggeli órákban, a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során az ellenőrök a férfi saját tulajdonában lévő gépkocsijában 25 csomag, mintegy tizenhét kilogramm marihuánát találtak. A férfi a marihuánát Nyugat-Európába kívánta szállítani, a kábítószer tiszta hatóanyag tartalma mintegy 2400 gramm volt, ami több, mint kétszeresével haladta meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A másik vádirat szerint a koszovói-horvát elkövető 2017. február 17-én, az éjszakai órákban lépett be szintén a Szerb Köztársaság felől Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A férfi előzetesen a saját tulajdonú gépjárműjébe 25 csomag, mintegy tizenkét kilogramm marihuánát rejtett. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma mintegy 1300 gramm volt, ami meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőket különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottaknak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. Az ügyészség indítványt tett a kábítószer szállításához használt gépkocsik elkobzására is. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.