Vádemelés a szilveszterkor késelő férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki 2016. december 31-én bicskával megszúrta annak a vendéglátóegységnek az üzemeltetőjét, ahol a szilvesztert töltötte.

A vádirat szerint az elkövető 2016. szilveszterén rokonaival egy zártkörű rendezvényen vett részt egy Szeged melletti településen. A vendéglátóhelyiség üzemeltetője több alkalommal kérdőre vonta az est során az elkövető fiát, hogy a belépőjegy árát kifizették-e. Január 1-jén hajnalban a sértett és az elkövető fia között a belépőjegy miatt kialakult vita komolyabbá vált, kölcsönösen löktek egymáson, majd folytatták a vitatkozást, további tettlegesség nélkül. A vádlott, aki a közelükben állt és a vitában addig nem vett részt, ekkor elővette a zsebében tartott nyolc centiméteres bicskát, a sértetthez lépett, és hirtelen mozdulattal megszúrta a hasa alsó részén. A vádirat szerint a sértett megfogta a vádlott kést tartó kezét, próbálta eltolni magától, ekkor a vádlott újra szúrni próbált a sértett felé, akit a kés hegye ért el, mivel a sértett ki tudott térni a szúró mozdulat elől. A vádlott a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, sérülése kórházi kezelést igényelt. A vádlott által használt eszköz és a szúrás helye ugyanakkor alkalmas volt arra, hogy a vádlott magatartása életveszélyes sérülést okozzon.

A Csongrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a férfit, a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény kapcsán a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Amerika Kínán keresztül képes nyomást gyakorolni Észak-Koreára

Következő sztori

Varga Mihály: a kiskereskedelem növekedése a bér és jövedelem emelkedésének köszönhető