Közélet

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

2017. július 12., szerda
Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki március 15-én nagy mennyiségű marihuánát hozott be az ország területére.

A vádirat szerint az elkövető március 15-én, a reggeli órákban, a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A férfi által vezetett személygépkocsiban rejtekhelyek voltak kialakítva, amelyekben, a vádlott tudtával, ismeretlen személyek a Szerb Köztársaság területén 26 csomag marihuánát helyeztek el, a kábítószer mennyisége mintegy nettó huszonhárom kilogramm volt. A vádlottnak a kábítószert Ausztriába kellett volna szállítania. A marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 3000 gramm volt, ami több, mint kétszeresével haladta meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.