Ujhelyi azt ígéri, Botka egyiptomi nyaralása után folytatja az ámokfutást

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mszp_ujhelyi_eu_sajttaj02_gs

Folytatódik az árulók keresése a szocialista pártban, Ujhelyi István szerint Botka kis pihenő után újra fejvadászatba kezd.

Az MSZP több politikusa is felsorakozott az MSZP miniszterelnök-jelöltje mögé, de maradtak a háttérben olyanok, akik a Botka László-féle stratégia és választási esélyek elrontását dolgoznak – mondta el a Klubrádiónak Ujhelyi István, a párt alelnöke.

A szocialista EP-képviselő szerint akadnak olyan tagok a pártban, akik folyamatosan azon dolgoztak, hogy valamilyen érdekből kifolyólag rontsák az MSZP választási esélyeit. Ezeknek az embereknek a nevét és bűneit fogja kiteregetni Botka, ha visszatért nyaralásából.

Az MSZP-n belüli feszültségekről Ujhelyi azt mondta, nem Gyurcsány Ferenc, a vele kötendő esetleges választási szövetség megítéléséből gyökereznek. “Apró kis részletkérdés, hogy Gyurcsány Ferenccel hogyan lehet megállapodni a közös választási szövetség létrehozásáról” – fogalmazott.

“A törésvonal tehát sokkal súlyosabb annál, mint hogy lesz-e együttműködés a DK elnökével, vagy sem. Hiszen az a kérdés, kik azok a pártban, akik a választási győzelemre játszanak, és kik azok akik esetleg más érdekeket képviselnek” – vázolta a helyzetet Ujhelyi.

Ismert, hogy Botka a 168 Órának arról beszélt: eddig nem számolt azzal, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe. Szerinte nincs szükség az Együtt által kezdeményezett Új Pólusra, mert a kis pártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő. Botka egyúttal leárulózta Molnár Zsoltot, a szocialisták elnökségi tagját, a nemzetbiztonsági bizottság elnökét, mert az nyilvánosan kiállt amellett, hogy Gyurcsány Ferencék és széles összefogás nélkül az MSZP képtelen leváltani a kormányt.

Előző sztori

Több százan akarták látni Salvador Dalí alkotásait a REÖK-ben + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e az Iszlám Állam vezetője

Legutóbbi hasonló cikkek