Sikerrel mutatták be a Rózsa Sándorról szóló rockoperát Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_lovas_szinhaz

A premier után egyöntetű vastaps jelezte: a betyárromantika közel áll a homokhátiak szívéhez.

Aki arra a bizonyos „betyárromantikára” vágyott ágyúdörgéssel, puskaropogással, ostorcsattogással és sebesen vágtázó lovasokkal, megkaphatta, egyenesen átélhette Mórahalmon, a Patkó Lovas Színház előadásán. Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója Rózsa Sándorról írt rockoperát, mely visszaröpítette a nézőt a forradalom és szabadságharc korába.

A betyárok világán túl történelmi utazásként is értékelhető a Rózsa Sándor legendáját felidéző darab, melyet teltház előtt mutattak be két alkalommal Mórahalmon. Szerelmi háromszög, látványos kaszkadőrjelenetek és érzelemgazdag zenei világ jellemezte a darabot, ahol a betyárkirály egyszerre szerethető, mégis gyilkosként ábrázolt alakja gondolkodtatta el a nézőt.

morahalom_lovas_szinhaz2

A darabból az akción és romantikán túl a humor sem hiányzott, Biszelka nénje például többször csalt ki hangos nevetést a nézőkből, amikor szamárháton érkezve tett jóslatokat néhány kiszemeltnek. A vidám részek csúcspontja Nótár Mary fellépése volt, aki a lakodalmi jelenetben egy száguldó lovas szekéren énekelt.

A Patkó Lovas Színház és a Nemzeti Lovas Színház előadásai folytatódnak Mórahalmon. Július 29-én a Hófehér és a hét törpe, július 30-án a Mágnás Miska, augusztusban pedig az István, a király és a Csárdáskirálynő kerül a lovarda különleges „színfalai” közé.

Előző sztori

Gazdálkodj okosan – Elstartolt a SZTE GTK EcoCamp-tábora +FOTÓK

Következő sztori

Illegális bevándorlás – Elbúcsúztatták a balkánra induló rendőri egységeket