Közélet

Putyin kinevezte az orosz ENSZ-nagykövetet

Putyin kinevezte az orosz ENSZ-nagykövetet

2017. július 27., csütörtök
Putyin kinevezte az orosz ENSZ-nagykövetet

Vaszilij Nyebenza eddigi külügyminiszter-helyettest nevezte ki Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének posztjára csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Nyebenza 55 éves, 1983 óta karrierdiplomata, 2013 óta volt miniszterhelyettes a külügyi tárcánál. Oroszország előző ENSZ-nagykövete, Vitalij Csurkin, aki több mint egy évtizeden át képviselte hazáját a világszervezetben, februárban a szolgálati helyén, New Yorkban halt meg váratlanul. Feladatkörét ideiglenesen helyettese, Vlagyimir Szafronkov vette át, aki áprilisban a brit hivatali partnere elleni éles, tegező kirohanásával hívta fel a figyelmet magára. Moszkva a washingtoni nagyköveti posztra is külügyminiszter-helyettest küld, Anatolij Antonov személyében. Elődjét, Szergej Kiszljakot az amerikai média a tavalyi elnökválasztási kampányba történt állítólagos orosz beavatkozás egyik kulcsszereplőjeként emlegette. Kiszljakot, aki 2008 óta állt a washingtoni amerikai nagykövetség élén, Moszkva a Kommerszant című lap szerint szerint az ENSZ terrorellenes bizottságának igazgatói posztjára jelölte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.