/

Pszichológus: gyakran eltér egymástól az a kép, amelyet a sztárok magukról kialakítanak, illetve a társadalomnak közvetítenek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az a kép, amelyet sztárok magukról sugároznak a társadalomnak, sokszor eltér az önképüktől – mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A pszichológust azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az utóbbi években több ismert művész követett el öngyilkosságot, legutóbb Chester Bennington, a Linkin Park énekese.

Elképzelhető – mondta -, hogy nem feltétlenül az anyagi jólétre vágyik valaki, hanem olyan idealizált helyzetre, kapcsolatra, amelyet nem érhet el.

Földi Rita arra hívta fel a figyelmet, hogy a siker önmagában nem véd meg senkit azoktól a tényezőktől, amelyek növelhetik az öngyilkosság kockázatát. Példaként említette az értékvesztést és azt, hogy ha egy labilisabb ember képtelen feldolgozni az életében bekövetkezett nagyobb változásokat.

Default thumbnail
Előző sztori

Megszűnt a várakozás Röszkénél

Default thumbnail
Következő sztori

Bakondi: egyre több bűncselekményt követnek el a migránsok

Legutóbbi hasonló cikkek