/

Oktatási Hivatal: az érettségi megalapozottabb képet nyújt, mint a régi felvételik

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mostani rendszerben már nem kell külön felvételi eljáráson átmenniük a diákoknak, ha felsőoktatási intézménybe szeretnének bejutni, és ez megalapozottabb képet nyújt a tudásukról, mint a régi metódus – mondta Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese szerda délután az M1 aktuális csatornán.

Az elnökhelyettes szerint az érettségit nagyon komoly minőségbiztosítás mellett állítják össze, majd szakértő bizottságok tesztelik csoportos mintavétel segítségével.

“Tehát azt gondolom, hogy ezek az eredmények, amelyek érettségi alapúak, sokkal megalapozottabban mérik a jelentkezők tudását (…), mint például egy beszélgetés egy éppen aktuális témában egy oktatóval” – mondta. Hozzátette, ugyanakkor a művészeti szakokon még mindig van felvételi, amely szükséges.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy az előző rendszerben érettségizett jelentkezők eredményei középszintűnek felelnek meg, ezért – ha valaki olyan szakra szeretne bejutni, amely megköveteli – újra kell vizsgáznia emelt szinten az érintett tárgyakból. Idén egyébként 75 éves a legidősebb felvételiző – közölte.

Előző sztori

Uniós biztos: Brüsszel kész együttműködni az áthelyezést elutasító országokkal

Következő sztori

Németországban őrizetbe vettek három terrorgyanús iszlamistát