Nyári barokk dallamok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged_Trio_classik_plakat3.indd

Fuvolán és fagotton zongorakísérettel csendülnek fel a klasszikus zene jó háromszáz éves, de ma is aktuális remekművei szombaton a háromszáz éves hódmezővásárhelyi Református Ótemplom falai között. A Szeged Classic Trio koncertje július 8-án 18 órakor kezdődik a főtéri istenházában.

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatóiból álló Szeged Classic Trio repertoárja a barokktól a kortárs szerzők zenéjéig terjed. A szombati vásárhelyi koncertre jegyet váltók (belépő 500 forint) megcsodálhatják a barokk nagymestereinek, Telemann, Haydn, Rameau, Richter műveit, de felcsendül a Zongora atyjának is nevezett Clementi szonátája éppúgy, mint a legifjabb Bach Prestoja, valamint Norvégia szellemét idézi meg Grieg Pillangó és Notturno című darabja. Hallható lesz egy részlet Rossini Sevillai borbély operájából, míg a kortárs zenét Kovács Béla klarinétművész Bach előtt tisztelgő száma képviseli.

A szegedi zenei társulat, Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész és Klebniczki György zongoraművész, évek óta aktív és népszerű szereplője a megyeszékhely komolyzenei életének. Az Artisjus-díjas művészek most szombaton a hódmezővásárhelyi közönség előtt mutatják be könnyed, de mégis felemelő nyáresti műsorukat.

Előző sztori

Ivóvíz- és csatornahálózati munkálatok a Szilléri sugárúton + FOTÓK

Következő sztori

Bűncselekmény lett a K’Art ügyből