Kultúra

Nyári barokk dallamok

Nyári barokk dallamok

2017. július 7., péntek
Nyári barokk dallamok
Szeged_Trio_classik_plakat3.indd

Fuvolán és fagotton zongorakísérettel csendülnek fel a klasszikus zene jó háromszáz éves, de ma is aktuális remekművei szombaton a háromszáz éves hódmezővásárhelyi Református Ótemplom falai között. A Szeged Classic Trio koncertje július 8-án 18 órakor kezdődik a főtéri istenházában.

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatóiból álló Szeged Classic Trio repertoárja a barokktól a kortárs szerzők zenéjéig terjed. A szombati vásárhelyi koncertre jegyet váltók (belépő 500 forint) megcsodálhatják a barokk nagymestereinek, Telemann, Haydn, Rameau, Richter műveit, de felcsendül a Zongora atyjának is nevezett Clementi szonátája éppúgy, mint a legifjabb Bach Prestoja, valamint Norvégia szellemét idézi meg Grieg Pillangó és Notturno című darabja. Hallható lesz egy részlet Rossini Sevillai borbély operájából, míg a kortárs zenét Kovács Béla klarinétművész Bach előtt tisztelgő száma képviseli. A szegedi zenei társulat,

Varga Laura

fuvolaművész,

Vizsolyi Lívia

fagottművész és

Klebniczki György

zongoraművész, évek óta aktív és népszerű szereplője a megyeszékhely komolyzenei életének. Az Artisjus-díjas művészek most szombaton a hódmezővásárhelyi közönség előtt mutatják be könnyed, de mégis felemelő nyáresti műsorukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.